5 неща, които Гатузо трябва да направи, за да измъкне Милан от калта

Ръководството на Милан реши да уволни старши треньора Винченцо Монтела и да го замени с бившия халф Дженаро Гатузо.

Дори само споменаването на името на Гатузо предизвиква прилив на носталгия в италианския футбол и връща феновете към времената, когато биткаджията беше част от една легендарна халфова линия на "росонерите".

Само че не всички са щастливи от треньорското му назначение - той не е опитният и доказал се на най-високо ниво треньор, на какъвто се надяваха мнозина след мащабната лятна селекция в клуба.

Освен това всеизвестният избухлив нрав на Рино Гатузо може и да не се окаже от полза на Милан, когато той е на скамейката.

Поне е сигурно, че Серия А ще стане още по-интересна и колоритна с присъствието на човека, който начело на Пиза, веднъж плесна своя помощник-треньор, а като футболист се забъркваше в редовни скандали и даже успя да удари в лицето далеч по-високия от него Златан Ибрахимович.

За Милан обаче предстоят трудни дни и отборът очевидно не е в добро състояние. Гатузо ще трябва да направи спешни промени, за да не бъде това поредният загубен сезон за "росонерите".

В галерията може да видите пет основни цели, които новият треньор трябва да постигне в отбора още през тази кампания, за да докаже, че заслужава да води Милан и занапред.

Новините

Най-четените