Дрогба не стигна, Арсенал би сборния отбор на МЛС

Арсенал победи с 2:1 сборен отбор на МЛС в контрола, играна пред 18 000 зрители на стадион „Авая“ в Сан Хосе.

Джоъл Кембъл и Чуба Акпом вкараха головете за „артилеристите“, а старият познайник на Арсен Венгер и Арсенал – Дидие Дрогба – се разписа са за отбора от Северна Америка.

В сборния тим на МЛС играха още звезди като Андреа Пирло, Кака и Давид Вия, а Арсен Венгер използва всички налични футболисти в проверката.

Оливие Жиру, Аарън Рамзи, Лоран Кошчелни и Месут Йозил не са част от турнето в САЩ, тъй като получиха допълнителна почивка след Евро 2016, докато Алексис Санчес, Пер Мертезакер и Габриел Паулища също пропуснаха мача, но поради контузии.

Кембъл даде аванс на „артилеристите“ още в 11-ата минута с точен удар от дузпа, а в самия край на първото полувреме Дрогба изравни с редовния си гол срещу Арсенал.

Чуба Акпом, който влезе в средата на втората на част на мястото на Тио Уолкът, донесе победата на лондончани три минути преди края на мача.

Следващата контрола за Арсенал е в Маями (1 август) срещу мексиканския Чивас Гуадалахара. Тимът на Арсен Венгер ще изиграе още две приятелски срещи до края на подготовката – срещу Викинг (5 август) и срещу Манчестър Сити (7 август).

Арсенал започва сезона във Висшата лига на 14 август (неделя) в дерби срещу Ливърпул на „Емирейтс“.

Новините

Най-четените