Юнайтед се променя, но героят е един и същ: 5 извода след победата над Тотнъм

Манчестър Юнайтед премина първия си голям тест с Оле Гунар Солскяер начело и удари Тотнъм с 1:0 на "Уембли".

Най-интригуващият мач от кръга във Висшата лига предложи голяма битка между засега само временния треньор на Юнайтед и спрягания за поста Маурисио Почетино, като с успеха си норвежецът постави рекорд.

Солскяер стана първият мениджър в историята на Манчестър Юнайтед, който печели откриващите си 6 мача във всички турнири.

Шестата му поредна победа беше най-трудната досега и дойде с победен гол на Маркъс Рашфорд минута преди края на първото полувреме. Нападателят завърши една от опасните контри на отбора си след асистенция на Пол Погба.

През втората част обаче Тотнъм наложи мощен натиск и създаде куп положения, а само героичните намеси на Давид де Хеа оставиха резултата непроменен.

Какво научихме от този атрактивен дуел на "Уембли", заслужаваше ли Юнайтед да спечели и какво не достигна на Тотнъм при всички създадени опасности?

Отговорите са в галерията с 5 извода от Тотнъм - Манчестър Юнайтед 0:1.

#1 1010101010 15.01.2019 в 16:24:37

Оле трябва да се назначи с многогодишен договор. Защо: 1. Практикува атакуващ футбол, което е задължително за мениджър на този клуб, но и тактик в дефанзивен план, когато се наложи (виж мача с Тотнъм); 2. Той е легенда на отбора и всява респект във футболистите; 3. Зад него като съветник е сър Алекс - какво по-хубаво от това; 4. Оле освен треньор е и фен на отбора, той е в сърцето му и не би постъпил като наемник да го смени срещу по-добра оферта от друг гранд; 5. Футболистите го харесват, феновете го харесват, ВСИЧКИ го харесват като човек; 6. Безкрайно позитивен и заразително харизматичен, което е плюс за клуба; 7. Познава клуба отвътре: 11 години футболист, 4 години треньор на юношите (много от които сега са звезди в първия отбор); 8. Невероятно добър екип от помощници в щаба му, които вършат страхотна индивидуална работа и които може би не биха останали при друг мениджър; 9. Шест победи от шест мача, без време за подготовка и опознаване на отделните футболисти, със заварен състав, без още да е купил или продал някого. Това потвърждава всичко гореизложено. Със сигурност ръководството на Юнайтед вижда и осъзнава тези факти и аргументи, както знае и мнението на феновете, които във всички форуми по темата са над 90% зад сегашния мениджър и ще бъдат зад него дори и при загуба, която все някога ще се случи. Оле ще бъде дългосрочният мениджър на клуба и за мен това е сигурно!

Новините

Най-четените