Можело, значи!

При ЦСКА нещата никога не стават по нормалния начин. Победата пред 50 000 враждебни фенове във Виена, при практически загубени шансове за класиране, си е просто... цесекарска.

Тимът в последните години патентова запазената марка да изпуска заради вътрешни борби и някакви непрестанни кризи най-важните мигове през сезона, а после да изригва неочаквано и да печели мачове, в които е отписан. Защото тоя отбор на Рапид трябваше да бъде бит два пъти, а не да се разхожда като господар на стадион "Васил Левски" преди две седмици.

Този път обаче ЦСКА влезе в коловоза преди да е фатално поне у дома. Защото място в евротурнирите, а дори и свенлив поглед към титлата още не са извън сферата на действителността. И то при положение, че глупостите и провалите тази есен са повече дори от треньорските смени (осем през 2010 г.).

А ето че можело и ЦСКА да покаже характер, да не се огъне! Можело Сашо Тонев, Галчев, че дори и Платини да тичат и да се борят до последно. И да се ядосат, да живнат, защото и това изглеждаше съмнително при жалките и неемоционални постановки с отбори като Калиакра и Видима Раковски.

За първи път през сезона около ЦСКА се говори за футбол. Поне от седмица насам секнаха медийните изяви на Глави, Дучета, Цимбици и дори Емилкостадиновци.

Говори само Димитър Борисов. Разбра се кой е шефът.

А и футболистите са щастливи с новия си треньор, когото приемат за един от тях.

В добавка към това, за първи път откакто "Титан" е в ЦСКА, на играчите е изплатено всичко до стотинката, а и с една заплата напред.

Сега ще приберат и по 3000 лв за победата във Виена. Не е малък стимул за ранимите родни футболни душевности!

Един успех не може да извади ЦСКА от кризата и да го изстреля в орбитата на големия футбол.

Просто сега клубът има шанс да вземе въздух, да се порадва ден-два на позитивни заглавия и на есенното слънце, а феновете ги чака най-накрая едно щастливо пътуване към дома из друмите на Европа.

След осем поредни тежки мача без победа в същинската фаза на турнирите, най-накрая радост.

В идеалната ситуация сега ЦСКА ще завърши безаварийно есента и ще зимува в нелоша позиция и с натрупано самочувствие.

В позната от историята схема обаче, няма да чудно още в понеделник в Благоевград тоновете на картинката отново да помръкнат...

Новините

Най-четените