340 милиона за вратари и защитници за 4 години? Така го прави Сити

Кайл Уокър се превърна в четвъртото ново попълнение на Манчестър Сити това лято и втория най-скъп защитник в историята.

„Гражданите“ платиха 51 милиона евро за 27-годишния десен бек на Тотнъм. Така Гуардиола вече похарчи над 150 млн. евро това лято.

След пристигането си на „Етихад“, Уокър обяви, че идва, за да печели трофеи и за да излезе от „комфортната си зона“.

На 27, бившият играч на Шефийлд Юнайтед все още няма спечелен трофей и се надява това да се промени, след като се присъедини към Сити, който има две титли на Висшата лига, една ФА Къп и два трофея от Купата на лигата в последните пет години.

Няколко дни по-късно „гражданите” взеха още един защитник. Манчестър Сити плати 30 млн. евро на Реал Мадрид за крайния бранител Данило, с което сумите за трансфери през това лято надхвърлиха 180 млн., а за четири години клубът плати над 280 милиона само за защитници и вратари.

Някои се приспособиха към играта на „Етихад”, докато други – да кажем, че бе достатъчен само един сезон, за да бъдат определени като тотални грешки. Нали, Браво?

А се очаква да пристигнат и още. Сериозно се говори за Бенжамен Менди от Монако, който да счупи всички рекорди и да се превърне в най-скъпия защитник в света. Последните слухове са, че „гражданите“ са готови да платят 60 млн. евро за левия бек на Монако и така да поставят пореден рекорд.

В галерията може да видите как Сити похарчи тези 280 милиона (Менди все още не е официално обявен), кого привлече и как се справиха те след пристигането си в Манчестър.

Новините

Най-четените