Съблекалнята на Наполи е кочина. Бесният Анчелоти се опасява за домакинството на Ливърпул

Само няколко дни преди домакинството на Ливърпул съблекалнята на Наполи изглежда като строителна площадка.

Реновирането на съблекалните на „Сан Паоло“ продължи през цялото лято, а заради тях програмата на „сините“ за старта на Серия „А“ бе променена, така че да гостуват в първите два кръга.

Преди домакинството на Ливърпул обаче Наполи трябва да приеме и Сампдория, а съблекалните изглеждат далеч от готови. Затова и старши-треньорът Карло Анчелоти се разгневи на строителната компания, която отговаря за ремонта.

„Останах без думи от състоянието на съблекалните на „Сан Паоло“, когато ги видях – казва Анчелоти пред официалния сайт на клуба. – Удовлетворих молбата на ръководството да играем първите си два мача от първенството като гости.

За два месеца можеш да построиш къща, а те не могат да оправят съблекалните! Къде ще се преобличаме за мачовете срещу Сасуоло и Ливърпул?“

След това клубът пусна и видео от състоянието на съблекалните и по каналите си в социалните мрежи, за да оправдае гнева на Анчелоти, който определи работата на строителната компания като „непрофесионална“.

„Изумен съм от неадекватността и непрофесионализма на тези, които трябваше да свършат тази работа. Как може от общината да погази така обещанията си към нас? За мен това е проява на неуважение и безхаберие към отбора, клуба и града. Поразен съм.“

И отговорът към Анчелоти не закъсня. Отговарящата за проекта архитект Флориана Смирагли заяви, че е „шокирана“ от думите на 60-годишния треньор и че той дори не е стъпвал на стадиона.

„Не можем да повярваме на тежките думи на Анчелоти особено след като именно днес посетихме стадиона и съблекалните с вицепрезидента Едоардо де Лаурентис, който похвали работата ни.

Утре (четвъртък – б.а.) ще започнем разчистването и в петък сутрин, както е по план, ще предадем стадиона на общината в Неапол в перфектно състояние.

Шокирана съм, защото досега сме поддържали перфектни отношения с Наполи. А днес чета думите на Анчелоти, който дори не е бил на стадиона. Може би са му изпратили стари снимки.

Цялата тази ситуация оставя лош вкус в устата, защото проектът бе съгласуван с клуба и Анчелоти, който поиска стая за него и екипа му, заради което трябваше да направим някои промени и да създадем това пространство.

Искам да отбележа още, че ние не отговаряме за обзавеждането и декорацията, а само за строителната работа. Освен за джакузито, което трябва да бъде сложено от Наполи. И за да бъдем напълно честни, това е единственото нещо, което все още не е завършено“, каза Смирагли пред CalcioNapoli24.

Новините

Най-четените