Невъзможната ситуация в Арсенал: 5 големи трансферни цели и само 40 млн. бюджет

Унай Емери има тежката задача да доближи Арсенал до най-силните клубове в Англия и отново да направи отбора кандидат за титлата.

Това няма как да не отнеме поне няколко години на испанския мениджър, който съвсем скоро ще започне своя втори сезон в Лондон. Но колкото и дългосрочни да са плановете му, за него всеки трансферен прозорец е изключително важен, а феновете очакват ръководството да действа по-решително по въпроса с подсилването на тима.

И този сезон обаче Арсенал ще пропусне Шампионската лига и според английските медии ще задели за селекция скромната сума от 45 млн. паунда.

Дотук единственият нов футболист на отбора е 18-годишният бразилец Габриел Мартинели, който пристига от Итуано срещу около 6 млн. паунда и е инвестиция в бъдещето.

Това означава, че на Емери му остават още към 40 млн. за селекция, а те трудно ще стигнат за нуждите на "артилеристите". Мениджърът се нуждае от поне един централен защитник, централен халф, крило и може би резервен вратар.

С този бюджет обаче откриването на футболисти и преговорите с тях няма как да не са трудни. Арсенал проявяваше интерес към Ерик Баи от Манчестър Юнайтед и Самуел Юмтити от Барселона, но те се оказаха твърде скъпи.

Кои са футболистите, които "топчиите" се надяват да привлекат до края на трансферния период и колко от тях могат да се вместят в бюджета?

В галерията разглеждаме пет от най-големите трансферни цели на Емери, тяхната приблизителна цена и вероятността Арсенал да се пребори за подписите им.

Новините

Най-четените