Отборите, на които Венгер отказваше през годините заради Арсенал

Арсен Венгер вярва, че е поставил перфектните основи за наследника си, който да постигне велики неща в Арсенал. Френският специалист празнува 20 години начело на „артилеристите“, като настоящият му договор изтича в края на сезона и все още не е ясно дали ще бъде подновен.

66-годишният Венгер промени цялата философия и структура в клуба, след като пое Арсенал през 1996-а и „артилеристите“, по подобие на Манчестър Юнайтед, със сигурност, ще имат огромни проблеми, когато дойде време за търсенето на негов наследник.

„Винаги съм мислил, че като мениджър трябва да работиш на три нива: първо – на индивидуално ниво, за кариерите на футболистите си; второ – върху играта на отбора и резултатите; и трето – върху цялостната структура на клуба“, каза Венгер пред клубния сайт.

„Искам да вярвам, че клубът днес е на тотално различно ниво в сравнение с времето, когато пристигнах. Искам да вярвам и че оставям добър клуб с добри финансови показатели и структура.“

Венгер донесе три тили във Висшата лига, шест купи на ФА и шест трофея от „Къмюинити Шийлд“ на Арсенал и се надява наследникът му да продължи политиката му в клуба.

„Бих се радвал, когато някой дойде и постига повече успехи. Той би имал условията за това. Важно е да мислиш за наследството си. За мен идентичността и ценностите са изключително важни в един клуб. Затова и останах толкова дълго време тук. Надявам се, че тези ценности, които са оценявани по целия свят, ще продължат да бъдат в основата и ще водят клуба към успехи“, добави Венгер.

През лятото имаше много спекулации за новия договор на Венгер и колко по-висока заплата ще получава французинът на „Емирейтс“, но все още няма потвърждение за подобно споразумение.

През 20-те години на специалиста в Арсенал не един и два клуба се опитаха да го откраднат, но Венгер бе непоколебим и отказваше на всички.

В галерията ще ви върнем към най-големите отбори, на които Арсен Венгер отказа в името на „артилеристите“.

Новините

Най-четените