4 отбора, които не си написаха домашното през лятото

Това лято някои клубове направиха забележителна селекция и се възползваха от наличното им време, за да изградят силен колектив.

Манчестър Юнайтед например постигнаха голяма част от трансферните цели, които мениджърът Жозе Моуриньо бе поискал от ръководството на клуба и това рефлектира още в първия двубой. Съперникът им Уест Хем също направи шумна селекция, но част от играчите дойдоха в последния момент и в крайна сметка „червените дяволи" се наложиха категорично с 4:0 над „чуковете".

Арсенал пък се оглеждаше дълго за нападател, който да може да бележи редовно и сякаш го намери в лицето на Лаказет - играчите на Венгер вече имат една купа (Къмюнити шийлд) след успех над шампиона Челси и започнаха с победа кампанията си във Висшата лига.

В Италия Милан изгради цял нов отбор след смяната на собствеността си и сега отново е в сметките за титлата, а се очаква до края на лятото клуба да привлече още някоя звезда в атаката си. Големият плюс е, че основата на отбора бе изградена още в началото на трансферния прозорец и сега той вече действа като истински колектив.

Други пък се постараха да не загубят ядрото на състава си и това също им се отплати.

Например Тотнъм продаде Кайл Уокър за солидна сума и реши да не инвестира парите, поне засега, но пък не пусна другите си звезди и също започна сезона с успех - „шпорите" едва ли могат да се борят за титлата, но с този добре обигран състав си остават фаворити за местата в зона Шампионска лига. Същото можем да кажем за голяма част от отборите в Италия.

Европейският шампион Реал Мадрид още не се е похвалил със звезден трансфер това лято, но пък продаде прескъпо повечето си резерви, като ги подмени с нови, запазвайки конкуренцията в отбора на ниво.

Имаше обаче и клубове, които просто проспаха времето си за подготовка и в началото на сезон 2017/18 ги очакват доста проблеми. Първите мачове от кампанията вече ни показаха, че това е неизбежно.

Вижте в галерията кои отбори не си написаха домашното през лятото и защо ги очакват неприятности.

Новините

Най-четените