5 големи играчи, които могат да завършат кариерата си без шампионска титла

Европейският футбол се задушава от хватката на коронавируса и всички топ първенства са временно спрени.

Бъдещето на сезон 2019/20 е неясно и големите федерации обсъждат как изобщо да приключи кампанията на по-късна дата от първоначално предвидената.

Сега футболът не е най-важното, но в дните на неяснота, когато в медиите се появяват различни варианти като обявяване на нулев сезон, приключване при настоящото класиране или отлагане на началото на следващата кампания, съществува и въпросът какво ще стане с всички усилия на футболистите дотук през сезона.

Възможно ли е отборите, които водят в класирането на първенствата си, изобщо да не получат шанс да станат шампиони? Възможно ли е останалите, борещи се за титлата да не получат шанс да превземат върха и да заслужат трофея с играта си?

В тези тимове има футболисти, които никога не са ставали шампиони на първенствата, в които са играли.

Ако вземем Ливърпул - сигурният нов шампион на Англия при нормално завършване на сезона, там основни фигури като Алисон, Роберто Фирмино, Джордан Хендерсън, Анди Робъртсън и Трент Александър-Арнолд все още очакват своята първа домашна титла.

И сигурно се сещат за легендата на клуба Стивън Джерард, който така и не успя да стане шампион на Висшата лига.

И извън Ливърпул, сред още действащите футболисти се откроявят няколко от изключителна класа, които не познават усещането да станат №1 на страната със своя клуб.

Част от тях даже са световни шампиони с националния си отбор, но може да завършат кариерите си без клубна титла в лигата.

В галерията може да видите петима от най-добрите действащи играчи, които не са ставали шампиони в елита с клубовете си.

Новините

Най-четените