9 от най-дългите шампионски серии в световния футбол в момента

Манчестър Юнайтед подобри безброй рекорди в английския футбол по време на дългия престой на сър Алекс Фъргюсън като мениджър на тима.

Блекбърн, Арсенал (на два пъти) и Челси обаче не позволиха на "червените дяволи" да подобрят още едно постижение - по брой поредни спечелени шампионски титли.

Така от първия сезон 1888/89 до днес няма отбор в Англия, който да е ставал повече от три пъти поред шампион на страната. Всъщност, едва 3 други тима освен Юнайтед са успявали да навъртят по три последователни първи места в крайното класиране.

Пръв това прави Хъдърсфийлд в периода 1924-1926 г., а в началото на 30-те години на миналия век Арсенал успява да стори същото (1933-1935 г.).

Почти 50 години продължава чакането на третата серия дело на Ливърпул между 1982-ра и 1984-та. На два пъти в ерата на сър Алекс Юнайтед записа по три поредни титли, а ако приемем, че Сити е сигурен шампион, това означава, че в последните 10 издания на Висшата лига нито един клуб не успява да защити трофея си.

Оказва се, че това, което е толкова трудно на Острова - да се печелят поредни титли от един отбор - е реалност дори сега в някои от топ първенствата в Европа.

Вижте в галерията 8 от най-дългите шампионски серии в световния футбол в момента. Естествено - едната е у нас.

Новините

Най-четените