Писмо до всички мъже, с които съм спала

Текстът е публикуван в онлайн изданието на британския вестник Гардиан. Писмото е изпратено от анонимен читател в редакцията на медията.

Благодаря на първия, който ме научи, че приятелството може да оцелее през глупостта на тийнейджърството, прекарано по партита.

Благодаря на втория, който ме обожаваше, накара ме да се чувствам зряла, завършена, сигурна и желана. Единствено съжалявам, че ти беше най-скучният мъж на света.

Благодаря и на първия мъж, който остана при родителите ми с мен. Дължа ти признание, защото ме научи, че мъжете също са уязвими.

Благодаря на мъжа, който ми помогна да казвам "не". На теб не ти го казах, но след теб познавах себе си по-добре.

Както и на мъжа, който срещнах една петък вечер навън, който ме попита дали ще се омъжа за него, а когато казах "не" се засмя и после си прекарахме страхотно на балкона му.

Винаги ще помня и теб, американеца, който срещнах на плажа. Накара ме да се чувствам като единствения човек наоколо, секси и желана. Откакто те срещнах, се движа една идея по-уверено.

Благодаря и на мъжа, който обичаше да стои на открито с мед и семена, за да храни птиците. Съжалявам, че вече не сме приятели. Когато се срещнахме, бях спряла да ценя себе си, бях твърде разбита, за да те задържа.

Благодаря на всички мъже, които ме накараха да се чувствам сякаш трябва да играя определена роля, за да спечеля вниманието им и да се контя като папагал, за да ме погледнат.

Много се радвам, че ви срещнах, защото сега много ясно виждам какъв човек повече никога не желая да бъда и колко много имам да дам от себе си на някой друг.

Спала съм с много мъже. Толкова много, че вече дори не трепвам, когато гледам "Четири сватби и едно погребение" със сцената, в която Анди Макдауъл и Хю Грант си говорят за това с колко мъже тя е спала.

В крайна сметка обаче това писмо е до най-важния мъж, когото някога съм срещала. Мъжа, с когото си купихме къща. Мъжът, който искаше да се ожени за мен и с когото обиколих света. Мъжът, който ме изостави.

Изостави ме в деня, в който взехме ключовете от новото си жилище, защото не беше готов да напусне дома си. Мъжът, който не можеше да понесе да живее далеч от майка си.

Благодаря ти. Без теб нямаше да знам какво съм способна да понеса и изживея. Без теб никога не бих била способна да си представя колко невероятно семейство имам и колко много ме обичат и подкрепят те, както и аз тях. Без теб не бих била себе си.

Накрая искам да благодаря на мъжа, когото обичам. Мъжът, който ме научи какво е да бъдеш обичана, да даваш и да получаваш, да изградиш съвместен живот. Ти си най-прекрасният човек, когото някога съм срещала.

На всички останали мъже, с които съм спала, благодаря, че ме научиха как да обичам себе си и другите, как да ценя и да се чувствам оценена, как да се изправям от калта и да продължавам и как да помагам на другите да го правят същото.

Благодаря ви. Без вас не бих имала него.

#1 Габриела 19.10.2016 в 15:16:29

Благодаря на пералнята че се счупи така мога да тегля кредит за да си купя нова

#5 Шамито 19.10.2016 в 16:37:06

Манталитет на интелектуалната курва.Минала през много перипетии.И пак ще мине щом и се наложи.И при маймуните е било и е .Но благодаря за откровеността.

#6 Dox 19.10.2016 в 18:55:36

Не знам защо, но все ми се струва, че писмото е така, някак си ..... постничко от към благодарности. Можеше да добави поне още две или три към някого или за нещо..... Не знам.

#7 Female Oomph 19.10.2016 в 19:29:07

Готино! ) Колкото и да е трудно на някоя част от човечеството да проумее, че и жените - също като всяко друго човешко същество - могат да се изграждат от емоционалните преживявания, през които са минали. Е, да, ще се наложи да свикнете и с идеята, че могат да ви напуснат, защото правят поне толкова пари колкото и вас и могат и сами да се издържат. А хора, които имат различни думички за други хора, които правят секс в зависимост от пола им - поздрав за всички не-феминисти/рейп културисти. Ходете вижте какво означава в гугъл, пише го.

#8 чичо пенчо 19.10.2016 в 20:11:40

Абе, тука статии само на лузъри - мъже и жени ли публикувате или има и други филтри за интелектуално-помийна изява?

#9 conscience 19.10.2016 в 20:19:44

Кликбейт мадафака. Благодарение на подобни писания се научих да стъпвам по-внимателно в Интернета.

#11 D-Fens 19.10.2016 в 21:35:55

Какво толкова се палите - жените са си такива - каквато и свинщина да направят ще изкарат поне 100 оправдателни причини: търсих моето истинско Аз, мъж който да ме разбира, той е сродна душа - толкова перфектна че в един момент спрях да го понасям, дава ми всичко освен читав секс а все пак имам физиология, дава ми единствено секс а това е унизително, мъжът ми не се прибира, мъжът ми само си седи в къщи и не излизаме никъде.... с една дума угодия няма та нека си благодари жената подобни излияния нямат за цел да убедят само другите но и самата нея че е била права във всяко едно нейно действие.

#12 deowin 19.10.2016 в 21:43:41

>жените са си такива - каквато и свинщина да направят ще изкарат поне 100 оправдателни причини Намирам за доста безвкусно да наричаш това, че някой е имал доста сексуални партньори, "свинщина", особено когато повечето мъже биха се гордяли със същото и, ако изобщо им трябват оправдателни причини, биха използвали една единствена - "ами то това е естествено/природно зададено/ген за мъжете". Този двоен стандарт за мъжете и жените в контекста на всичко, свързано със секса, винаги ме е погнусявал. Жената си е живяла живота както намери за добре и споделя какво е научила от явно многобройните си връзки. Според мен това е интересно и полезно.

#13 D-Fens 19.10.2016 в 22:26:12

@deowin Приемам забележката че вероятно не употребих най-подходящата дума но само ще добавя че подобни теми от моите близки, приятелки и познати жени, 80% коментират точно във Ваш стил, като основата върху която стъпват е именно: "Жената си е живяла живота...".

#14 Dox 19.10.2016 в 23:01:51

10 Dear Ivan | 19.10.201620:37 Тази благодари като на "Оскарите" ---------------------------------------------- Хи-хи-и-и-и! Наистина. Благодаря на батко, на кака, на чичо, благодаря на мама и тати, на леля, на стринка, на вуйна, и не на последно място на портиера /дето всяка сутрен се опитваше да узнае с поглед какво има под полата ми. От разстояние де - та той е толкова почтен човек..../ Да, така казват всички, щото душите им са изпълнени с благодарност към Божията благодат /наречена Оскар / Поздравления, Иване! За пореден път демонстрираш таланта си да назоваваш нещата с точните им имена.

#15 Female Oomph 19.10.2016 в 23:17:17

Интересно ако беше писана от мъж тази статия какви щяха да са реакциите. Всъщност е ясно. Тъжно и тъпо. Двойни стандарти и още как. Но те са до време, а светът се променя толкова бързо. Само помислете колко смешно изглежда сега, че жените не са можели да гласуват до 1920 г в САЩ. А в България и доста по късно. Бабите ни не са могли да гласуват защото са жени. Така че приказките за свинщини, коя си била поживяла живота (междувпрочем оригиналният пост съвсем друго казваше) , и коя била еманципирана ***** - честно, мъжовци, след някоя и друга година ще сте да музея.

#17 Starija hush 20.10.2016 в 04:37:03

Интерсен живот е имала.Аз също трябва да благодаря на една проститутка от Манхатан преди 46 години.Тогава проституцията беше легална.Имаше масаш зали.Но изобщо не се правеха масажи а секс.Входа беше $8 а за секса $25=една надница тогава.Имаше 16 проститутки и си избираш която ти харесва най много.Обикновено всичките беха красиви.След секса казвам,че ще ги пробам всичките до една.А тя ми каза.Ако ги пробаш всичките + другите по улуцата на 42 улица ти никога нема да обичаш жена.И позна.Бех неколко пъти женен но нито една не съм обичал харесвал да.Имено това ме спаси от душевен тормоз изневери разводи.Едната изръгам и след два месеца вече друга поема щафетата да чисти готви и помага в плащането на сметките за месеца.Просто ми е смешно,че некои хора така страдат за разделата,че се опитват да се самоубият.Спасението повече секс с най различни.Имено затова Султана е имал харем от жени за да не обича нито една и да бъде изтински трезво мислещ човек.

#18 boris 20.10.2016 в 10:18:48

Курва.

#20 red6 20.10.2016 в 11:23:58

Поредната простотия на някаква плиткоумница, търсеща да се оправдае пред себе си. Очакваме следващото такова писмо: " Благодаря на дебелия мазен чичко за почивката фдобаи, благодаря на другия чичак за почивката фляндън, благодаря на третия по-малко дебел чичко за питиетата фстудентски, благодаря на четвъртия за "разходката" фмола, на петия за китайските ментета на лубутен (и че ме научи да гледам по-фнимателно етикетчетата)..."

#21 KingoftheROAD 20.10.2016 в 13:37:38

Female Oomph Би трябвало да си наясно, че живота на ВСЯКА женЪ ВИНАГИ има няколко МЪЖЕ Като се почне от баща й, без когото не би се появила на този свят. Дядовците й, брат или братята й (ако има такива), и накрая следват няколко (невинаги точно изяснен брой) гаджета, лЬОбоФници, спонсори и тн. Та колкото и да голяма/малка бройката на всички тези МЪЖЕ, всички те оказват едно или друго влияние върху въпросната женЪ. Стандартите се отнасят за конете умф кобилите с капаци.

Новините

Най-четените