Голямото прецакване на жените

Жените се прецакаха с еманципацията! Феминизмът съвсем ги довърши! Дори не съм сигурна, че мога да нарека съвременните жени - "жени"! В една четирибуквена дума са събрани майка, съпруга, любовница, работничка, бизнес-дама, компаньонка, домакиня, печалбарка и всичко друго, към което се стреми една (добре де) жена.

Не им е лесно на феминистките - заради едното гласуване се набутаха да ги третират наравно с мъжете. Разбирам да имаше за кого да се гласува, ами то...

И защо е необходимо жените да гласуват, след като избират политиците само по външен вид?! Не познавам себеподобна, която да е запозната с определена партийна платформа и да може да обясни защо е гласувала за Бойко Борисов, като цитира политическите му възгледи. С една дума - женският вот е нереален и не почива на здрава логика.

Същото е и със стремежа за кариера. Не понасям въжделенията на съвременните жени, които се бутат, ръчкат, играят номера и най-важното КРАДАТ ОТ ВРЕМЕТО СИ ЗА ЗАБАВЛЕНИЯ, за да израстват нагоре в йерархията!

Ако всичко е заради парите, не е ли по-лесно да си намерят работлив и целеустремен съпруг, който да ги финансира при поискване, вместо да се трудят от сутрин до мрак, за едните бонуси?

Кариеризмът при жените не само че не е здравословен, но води и до бръчки, опънати нерви и истерични пристъпи. Нещо повече- заради стремежа към успешна кариера съвременните жени забравиха да изпълняват функцията, за която са създадени - да раждат и отглеждат деца!

"Антибебе" - хапчето съвсем "завърза" еманципантките и сега ги търси бременни след 35, когато не че искат толкова много деца, но вече усещат, че наближава влакът на последната яйцеклетка.

Освен това криворазбраното натискане за равноправие между половете доведе до куп главоболия на нежната част от човечеството. С равноправието изчезна кавалерството.

С равноправието на половете се появиха и жените- шофьори. Живо бедствие, тъй като те все още не разбират, че страничното огледало е за обратно виждане, а не за гримиране.
С равенството между мъжете и жените на едните им се скъси времето за отглеждане на дете, но на другите им се разреши отпуск по бащинство.

И най-вече - с глупавото равноправие жените заприличват все повече на мъже, а мъжете (ах!) на жени. Не че съм против хомосексуалистите, но съм склонна да вярвам, че много от тях се осъзнават като такива в резултат на комплекси от силни, здрави, издръжливи и яки жени!

Колко по-лесно е да сме крехки, лесно раними, любящи и мъркащи създания, които да носят с удоволствие пухкави пантофи и да изпращат с целувка децата на училище, а съпруга на работа?!

Нима няма да е страхотно, ако прекарваме деня си в грижа за дома и семейството, във весели срещи с приятелки, тук-там в безобиден флирт и в очакване за тиха вечеря със семейството.
Но не! Ние трябва да сме силни, да понасяме всичко наравно с мъжете и после да се оплакваме, че такива всъщност няма.

Истинските мъже изчезват с появата на неистинските жени! Затова нека им дадем шанс отново да се завърнат при розовите чехлички! Иначе феминизмът съвсем ще ги затрие.

#1 Bobby_gBG 03.11.2011 в 15:03:42

Хехе забавна темичка, при това написана от жена и с прилична доза хумор и самоирония. И казваща доста верни неща. Кавалерството наистина изчезна в момента в който половете станаха равни, и едва ли някога ще се завърне.

#2 boris 03.11.2011 в 15:42:31

НЕ СЕ ПОДДАВАЙТЕ НА ПРОВОКАЦИИ!

#3 Doberman 03.11.2011 в 15:44:59

Уф... ж'ни! Бъдете такива к'вито ви се иска да бъдете!

#4 Miss Ivano 03.11.2011 в 15:51:21

ъъъъъ... "да ги финансира при поискване" – В кой клас си? – изразяваш се като ученичка.

#6 Оня Дето Го Трият 03.11.2011 в 16:11:57

Мдаааам, когато се върнат истинските дами ще се завърнат и истинските мъже Едното май е свързано с другото, колкото и да пренебрегваме този факт.... Но дотогава да не пестим сили във войната между половете - юруш в атака

#7 Мина 03.11.2011 в 16:18:00

Ако статията се погледне като намигване- става, забавна е! Ако се погледне сериозно- пълна е с неистини и прекалено опростяване на нещата! В този случай, единственото вярно нещо е това за кавалерските жестове.

#8 deowin 03.11.2011 в 16:28:29

Очевадно-нарочно-провокираща статия е очевадно-нарочно-провокираща. Айде барем се опитайте по-завоалирано да пишете глупостите, под които се предполага, че трябва да припнем, и да запишем коментар след коментар в тона 'ама не е така!' и 'това са пълни бози!'. Обиждате интелигентността на собствените си читатели, все пак. Не е убаво! Но да, забавно е да гледам как обичайните заподозрени дебили коментират 'свежа статия' и 'много вярно!' на поредната очевидна уебоза :-)

#9 strawsPulledAtRandom 03.11.2011 в 16:43:58

Не вярвам, че е писано от жена. Някои неща са верни (например гласуването за оня рапон, заради това, че бил симпатичен - ахахаххахахах), но други са прекалени дори за мен. Това за розовите пухени чехлички ми идва по-лигаво от хепи-енд на фона на залязващо слънце и веещо се американско знаме в героично-патриотичен холивудски филм. Бах мааму, чак толкова ли да не мога да усетя иронията (макар да си е откровено пресилено)... има нещо сбъркано в цялата схема. Мда.

#11 lele male 03.11.2011 в 16:49:31

Според концепцията на феминистките, жената е социална конструкция. Те са убедени, че ако всички мъже се държат с жените като с мъже, жените също няма да са жени, а мъже. Тоест, поведението на мъжете към тях ги прави жени. Deowin - нещо нИ сИ на кеф днес..май

#12 deowin 03.11.2011 в 17:06:28

Ми дразнят ме тия от уеб кафето като пишат такива статии. То бива бива посредственост, ама понякога прекаляват. .. или може би ми трябва втора чаша сутрешно кафе :-)

#14 Bobby_gBG 03.11.2011 в 19:23:33

Впрочем въпреки забавната част на статията, не съм съгласен с: КРАДАТ ОТ ВРЕМЕТО СИ ЗА ЗАБАВЛЕНИЯ, за да израстват нагоре в йерархията! - това звучи сякаш е писано от доста повърхностен човек, може би има някакъв лек смисъл вътре, но не особено голям. После -------- "Ако всичко е заради парите, не е ли по-лесно да си намерят работлив и целеустремен съпруг, който да ги финансира при поискване, вместо да се трудят от сутрин до мрак, за едните бонуси----------- И какво правим после в момента в който на 40+ този съпруг реши че младата секретарка дето постоянно му намигва, и постоянно вдига паднали предмети от земята пред него му харесва от текущата "домакиня" която има в къщи? Та така става и ако функцията ти е само да отглеждаш деца, какво правим ако в наше време на мъжа му писне и се разведе с теб, и те остави без пари и с 2 деца? А розовите чехлички от финала се надявам че са само част от шегаджиското настроение на темата. Но фактите си остават че жените спечелиха доста неща, но и загубиха доста неща чрез еманципацията и изравняването на правата на половете, защото се изравниха и ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на тези полове. И ако преди това са били в предварително уреден брак с човек когото не обичат, сега по-щастливи ли са след втория развод, когато на старини са сами? (важи и за двата пола)

#15 Bobby_gBG 03.11.2011 в 19:32:22

deowin | 03.11.2011 16:28 Очевадно-нарочно-провокираща статия е очевадно-нарочно-провокираща. -------------------------- Позабравил си българския малко. Може би вече си свикнал да мислиш на английски, но правилния превод с включено членуване всъщност е Очевадно-нарочно-провокиращаТА статия е очевадно-нарочно-провокираща.

#16 deowin 03.11.2011 в 20:03:12

Човече невзрачно, не ти ли хрумна вероятността нарочно да съм искал да изпусна пълния член? Или не - ти казваш тъй, значи е тъй. Ни мой дъ ни е! Вместо да се опитваш да разсъждаваш за режима на моето мислене, погледни своя. Непоносимостта на чужди мнения може да е е вкарала в Атака, ама не върви в интернет форумите. Хм.. което ме кара да се замисля - излиза, че даже човешките клоаки, наречени интернет форуми, са по-добри от партия Атака, когато става въпрос за качествен диалог.

#18 Bobby_gBG 03.11.2011 в 20:36:56

deowin | 03.11.2011 20:03 Човече невзрачно, не ти ли хрумна вероятността нарочно да съм искал да изпусна пълния член ------------------ Всъщност не е пълен член. Най-малкото защото е женски род. Просто се иска да сложиш някакъв член. Защото начина по който си го казал е много тъпо звучащо. А непоносимостта на чужди мнения е твоя специалност, както и на стадата фанатички. Изписах ви тонове аргументи, и всичките ви отговори дори не правиха опит да ги оборят, ами пишеха сякаш отговарят на някой друг човек, написал думи тотално обратни по смисъл на написаното от мен. Като впрочем накрая всичките си дойдохте на моето - и жертвите носят част от отговорността за случилото се, и ако се държаха разумно щяха да избегнат тъжната си съдба.

#19 Мина 03.11.2011 в 20:53:28

Не се заблухдавай, не сме дошли на твоето!! А ти удобно изчезна като стана дума за същински спор! Страхливец!

Новините

Най-четените