САЩ знаели, че мишената в Кундуз е болница

Американските сили за специални операции са събирали информация за болница в афганистанската провинция Кундуз дни преди тя да бъде унищожена от военен удар на САЩ, съобщи АП.

Смятало се е, че болницата се използва от пакистански шпиони за координиране на дейността на талибаните. Не е ясно обаче дали командирите, разпоредили удара срещу болницата на 3 октомври, при който загинаха най-малко 22 пациенти и служители на болницата, са знаели че мястото наистина е болница, или дали са знаели, че е възможно то да е център на вражеска дейност.

Силите за специални операции са събрали досие, включващо карти, на които болницата е оградена с кръг. Има и данни, че разузнавателните служби са се опитвали да открият пакистанския шпионин, съобщава бивш служител на разузнаването.

След нападението някои анализатори от САЩ са сметнали, че ударът е оправдан. Според тях пакистанският шпионин, работил за националното си разузнаване, е бил убит.

#1 Kleptoman 16.10.2015 в 11:54:13

САЩ са смятали ..... както смятаха и за складовете с оръжия за масово поразяване в Ирак,заради които нахлуха там Разузнаването смятало,че там се укривал този ми ти супер шпионин И решиха да сринат цяла болница и убият десетки заради 1! После да са чудиш как такива като тях ще правят забележка на другите ,че не се държат хуманно

#3 bludniq_sin 16.10.2015 в 12:42:45

скалистия, утре ако сирийците помолят руснаците да думнат някое училище дето се крият идилци (по тяхна информация) пак ли така ще реагираш - особено ако вместо идилци вътре се окаже, че има петокласници?

#18 Conspirator 16.10.2015 в 21:39:31

Като говорим за мишени,ето още една,която няма да влезе в новините на цивилизования свят. На 11 октомври окончателно е разрушена до основи топлоелектрическата централа/бомбардирана упорно и целенасочено в продължение на четири дена/,захранваща с електричество/по 8 часа на ден/най-големият град в Сирия-Алепо,намираща се в предградието Тел Алам.Болници,училища,помпени станции за питейна вода,канализация и всичко,което функционира с електричество. Кой иска да превърне най-големият град на Сирия в град призрак и да подгони още стотици хиляди към емиграция?

#21 Conspirator 16.10.2015 в 22:10:55

''Последователни удари на коалицията водена от САЩ по инфраструктурата на топло-електрическата централа в Тел Алам,захранваща с електричество Алепо.'' Мисля,че беше излишно да го споменавам в предишния ми коментар. Представете си София без електричество и без НИКАКВА надежда,че зимата ще дойде от някъде ток. Чак тогава,можете да си представите какви ги вършат САЩ,начело на камиларите от залива.Без ток през зимата може и да кандисат на демокрация.

Новините

Най-четените