Hugo Boss плаща 1,2 млн. паунда след смъртта на дете

Модният гигант Hugo Boss е глобен да плати 1,2 млн. паунда за смъртта на 4-годишно момче, което загина, след като огледало в един от магазините на компанията се стовари върху него, пише „Индипендънт". Според съда инцидентът можело да бъде избегнат.

Според магистратите въпросният магазин бил отворен набързо, без необходимите проверки за здравето и безопасността, съобщава Би Би Си.

В резултат на това огромно огледало се разбило върху 4-годишния Остин Харисън в магазин в Оксфордшир. Детето получило наранявания на черепа. Лекарите се борили за живота му, но 4 дни след инцидента момчето издъхнало.

Майка му Ирина каза в изявление, че най-голямата радост на сина й била да помага на другите. В негова памет тя призова всеки да помогне на някого, независимо как, независимо с колко голям жест.

Остин Харисън беше ранен през юни 2013 г. докато баща му пробва костюм в бутик на Hugo Boss. Съдът отбеляза, че при откриването на магазина личала липса на планиране, а огледалото не било фиксирано правилно.

В изявление германската модна компания изрази дълбоко то си съжаление за случилото се. Глобата от 1,2 млн. паунда е за нарушения от страна на фирмата, а обезщетението за семейството на Остин е договорено в отделно в гражданско дело.

Новините

Най-четените