ЕС отзовава посланика си в Русия за консултации

ЕС реши да отзове за консултации посланика си в Русия заради случая Скрипал. Решението беше взето на срещата на високо равнище на общността в Брюксел. Разговорите продължиха до късно през нощта. Новината беше съобщена от холандския премиер Марк Рюте и беше предадена от световните информационни агенции.

Решението за отзоваването на посланик Маркус Едерер е взето като знак на солидарност с Великобритания по случая покушението срещу бившия двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му. Заради този случай отношенията между Лондон и Москва са особено обтегнати в момента.

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск огласи общата позиция на европейските партньори по случая: страните от ЕС смятат за "крайно вероятно" Русия да е отговорна за нападението и са обединени в заключението си, че няма друго убедително обяснение.

"Безусловно подкрепяме Обединеното кралство пред лицето на това дръзко предизвикателство към колективната ни сигурност", се казва съвместно изявление на лидерите на страните-членки, което беше разпространено след дискусиите.

Според източник на руската агенция ТАСС някои страни от ЕС разглеждат възможността да отзоват свои дипломати от Русия или да изгонят руски от страните си. Сред тези страни били Франция, Полша, Литва, Латвия и Естония.

Британската министър-председателка Тереза Мей, френският президент Еманюел Макрон и германската канцлерка Ангела Меркел също така се срещнаха в кулоарите на срещата и се съгласиха, че е необходимо да се отправи силно послание към Русия.

Впоследствие, обръщайки се към европейските лидери Мей заяви, че Русия не уважава националните граници и че нарушаването на нормите на международното право то страна на Москва е атака срещу самите основи на европейската демокрация.

"Като демократична европейска страна Великобритания ще застане рамо до рамо с ЕС и НАТО, за да се бори с тази заплаха. Заедно ще постигнем успех." - подчерта Мей.

Междувременно председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер напомни, че все пак е важно да се поддържат комуникационните канали с Русия.

Германската канцлерка Ангела Меркел допусна възможността за предприемане на по-нататъшни наказателни мерки срещу Русия и каза, че Европейският съюз ще се стреми да действа единно по въпроса.

"Ние сме решени да реагираме заедно, с думите, които използвахме тук, но също може би с допълнителни мерки", каза Меркел.

#54 Dox 24.03.2018 в 14:27:10

Начи, другари, От общо 53 коментара 34 са на Баластрата и на Отходния Канал. Измежду тях, гледам, се е включило и едно тропическо момЕ. Не знам дали по собствена инициатива или някой от НПО-то е решил да спази и изискването за равнопоставеност на половете /не че го е спазил де/. Та, викам си, я да питам тия двамца-тримца - да не сте получили заповед за мобилизация?

#65 Dox 24.03.2018 в 23:17:11

55 VK | 24.03.201814:36 Докс , Чувството ти за хумор е меко казано за смяна. ..... ---------------------------------------------------------------------- Ми ако можеш - смени го. Ще ти трябват обаче инструменти, които съм сигурен, че нямаш. Ма ти опитай.

#66 Dox 24.03.2018 в 23:24:25

Баластра, Имате заповед за мобилизация! Не ми се помайвай тука заедно с водоканал-проекта, ами се стегнете и бързайте към сборния пункт, щото ако не се явите навреме, ще ви се види тесна не София, ами цяла Европа. Айде, взимайте багажа и тръгвайте. А, и да не забравите да си вземете шинели, че още е студено .... Айде! И да пишете, чухте ли!?

#73 Папърдак 25.03.2018 в 16:57:53

За някои "бългрски" индивиди любофта към СССР е като полоф акт между тоалетни педерасти. Този който го ебат обича насилника повече от всичко друго на света! Так точна дедо Пърди?

#76 Dox 25.03.2018 в 19:02:34

Изтърс.... пардон, Папърдак, ЛюбоФта към СССР у нас никога не е стихвала. Продължава и днес, защото СССР не е изчезнал. Има го и днес, само че се нарича СЕНР - Съюз на Европейските Неолиберални Републики, наричан за по-кратко Европейски Съюз. И плодовете на тази любоФ се множат, защото България не успя да стане република в СССР, но виж - днес е "пълноправна" република в новия Съветски съюз, наричан Европейски, просто за да се различава по нещо от предишния. А, различава се и по друго - онзи, предишния, беше пълновластен суверен, докато този не е съвсем. Над него стои друг, с когото е принуден да се съобразява за почти всичко. Предишният имаше армия, а този няма. Разчита на наемници, които обаче са на подчинение на оня, другия, дето /засега/ е най-отгоре. Така че, обичай го, Папърдак, люби го, щото за теб май няма друг шанс да се докопаш до по-горните места в хранителната верига. ЛюбоФ му е майката, Папърдак!

#78 Dox 25.03.2018 в 21:36:08

Ти казваш "осакатени". Аз бих се изразил по-различно - отнеха ни много неща. Първото и най-важно, което ни отне онази ситема бе невежеството. Още не можем да си го върнем, макар че ни се ще, за да можем да слезем по-ниско и да опитаме да комуникираме с такива като теб. Е не става. Освен солидни познания по различни предмети, с цел получаване на богата обща култура, тогавашната образователна система залагаше на развиване на въображението. За разлика от сегашната, Болонска система /ако това ти говори нещо/, която залага на тестове. Да развиеш теза, да решиш задача не само по един начин ... на това се наблягаше. Но да не задълбавам, че ще ти дойде много. Отнеха ни също и голяма част от егоизма, абе - много неща ни "отнеха", но въпреки това, в сегашната смрад, в сегашното порно, все още ни е леко.

#83 Dox 26.03.2018 в 06:39:35

ТрамВаймс, Бъркаш егоизъм с индивидуализъм или пък си мислиш, че е едно и също. Но нищо де, то само това да беше .... .

#88 Папърдак 26.03.2018 в 11:50:34

Докс сравнява ЕС съсСесесерето?!?! Глей ся Дог, Сесесерето беше ОКУПАТОР не можеше да се напусне ЛАГЕРО нито държавно нито поединично! Паре имаше -РУБЛОФКИ, демек хартишки! А който искаше друго имаше танкове и ТЕРОР! Чехословакия, Унгария , Полша и.т.н. В ЕС е доброволно ако не щеш -напускаш! Ама пустите ЕВРА и ДОЛАРИ са ценност за бившите КОМУНИСТИ попременили се на демонократи като БОКОВА, СтаниШЕФ и.т.н. Та ич не им се връща в СССР-ето. Нали това им беше целта на КОМУНАЛИТЕ от 1917 година- ОГРАБВАНЕ НА СОБСТВЕНОСТТА НА БОГАТИТЕ чрез ТЕРОР на ЛУМПЕНИЯТА и едно две поколения по късно раздаването на тази собственост на собствените си ПОДЛОГИ! И ся ти искаш от тези лумпени да бегат от валютата и да не грабят , хеле па в 16 република на Сесесерето. Айде холан другарю. С думи прости оди бери моркови в ТКЗСТО.

#94 Папърдак 26.03.2018 в 17:42:08

Скучко, много си скучен ве. Като комсомолски ВУЗовски секретар. Я вземи да преписваш вицове от нета та да си помисли някое червено искърско че си хитроумен...

#98 Dox 26.03.2018 в 22:45:44

А бе ей, колко пъти още да ви казвам, че кочината трябва да е затворена, а бурето с бело да го снасяте в мазето. Сега видяхте ли какво стана, а!? Като нито едното не сте свършили, нито другото. Свинята излязла от кочината и изпила белото. И сега ЕС и се вижда бел. Айде сега вие се оправяйте с тая свинщина. Ей, не разбират от дума тия хора бе, ей, докато не си строшат главата. Е, марля поне имам достатъчно. И реванол. А леля Павлинка пак ще ми даде от ония билки, дето само тя си ги знае. Добре, че е само през две къщи. Иначе съвсем щяхме да го закъсаме.

#104 Dox 27.03.2018 в 07:17:49

101 deowin | 27.03.201800:17 Едното е "ще ти помагам безвъзмездно докато си уредиш къщата и станеш пълноправен член на обществото ни, стига да отстояваш общата ни система от ценности". ------------------------------------------------------- Нищо подобно. В действителност беше така: Ще ти помогнем сам да си разрушиш къщата, след което "безвъзмездно" ще ти помогнем да си направиш нова - по-малка. Всякакви инструменти, машинарийки и пр., дето се мяркат по двора ти трябва да изчезнат. Освен това, гледаме, че правиш хубаво масло и домати, бяло сирене /нашето е жълто-кафяво и мирише на мръсни чорапи/ произвеждаш електроенергия с ядрена централа, имаш библиотеки и училища в почти всяко село. Всичко това трябва да го ликвидираш, а масло, сирене, домати, ток, инструменти и машинарийки ще ти продаваме ние, а ти ще ни ги плащаш с парите, които ние ще ти даваме "безвъзмездно". Защото, искаме ти само да споделяш нашите "ценности", а от тях ще се възползваме само ние.

#105 Бобо 27.03.2018 в 10:02:01

До сички руски булгаре у сайто! Може ли да ми обясните защо сите держави искаха да напуснат Сесесрането а то не им даваше(само руските булгаре искаха да се присъедиме към Сесесрането). Сички искаха да бегат от Соц Лагера а не можеха оти ги пуцаха другарете. Сега секи има право да напусне Европата, а неще. Хеле па бившите комуненца вече демократе. Сите сакат у Бруксел. Секи в личностен план мое да иде да живее у малкото Сесесране ама и с револвер да го буташ неме да иде? Защо бе руски -булгаре? Защо? От българския рубладжия по голем читак нема!

#107 Бобо 27.03.2018 в 11:32:50

От бившите соцлагерни окупирани держави са ИЗГОНЕНИ следните шпиони на ОКУПАТОРА: Украйна - 13 Полша - 4 Литва - 3 Чехия - 3 Унгария - 1 Румъния - 1 Естония - 1 Хръватия - 1 Албания - 2 Македония - 1 БЪЛГАРИЯ- 0 Троянския КОН на малкото Сесесрането- Задунайская, лапа подаяния от ЕВРА и ги дава чрез руските си шпиони на Русия! Русия ги крепи на власт за да крадат от НАРОДА както и Турчин не го е крал! Демек РУСКИ-българи, бивши комунале понастоящем демонократе ръкоположени от ДС към КГБ!

#110 Dox 27.03.2018 в 18:35:01

Ако Имаш пред вид моята "реакция", то тя няма нищо общо с тази, която ти сам си изфабрикувал в главата си. Явно е бил нужен повод за поредното ти словесно жонглиране. Макар да не съм сигурен, че ще успееш да откриеш разликите, все пак опитай. И продължавай да си мечтаеш за торба с пари. Няма лошо.

#112 Dox 27.03.2018 в 19:25:50

Въобще не си наясно за торбата с пари. Съжалявам, но отново се налага да ти кажа - нищо подобно. Също така съжалявам, че нямам нито време, нито пък тук е мястото да попълвам пропуските ти по редица въпроси.

Новините

Най-четените