Доналд Тръмп е човек на годината на списание Time

Новоизбраният американски президент Доналд Тръмп е човек на годината на списание Time. Милиардерът получи титлата след неочакваната му победа над Хилари Клинтън на изборите през ноември.

"За мен е голяма чест" и това означава много" - с тези думи Тръмп коментира новината в предаване на NBC.

Сред другите номинирани са били Клинтън и руският президент Владимир Путин, както и лидерът на Ukip Найджъл Фараж.

"Хилари Клинтън беше втора в класацията, но изборът на Тръмп е бил единодушен" - заяви Нанси Гибс, управляващ директор на списанието.

Според Time новоизбраният американски президент е променил политическите правила в САЩ.

Политика на списанието е читателите да гласуват за номинираните за човек на годината, но крайното решение е на редакцията.

Сред номинираните също са били златната медалистка, гимнастичката Симон Байлс, певицата Бионсе и основателя на Facebook Марк Цукърбърг.

#1 Harry 07.12.2016 в 17:09:07

И Хитлер е бил човек на годината на списание Time, и Сталин, и още доста за които сега ги е срам да си припомнят, евреите от списание Time!

#2 deowin 07.12.2016 в 17:33:26

В избора на човек на годината на Time няма никаква оценка за качествата му извън едно единствено измерение - размер на влиянието върху човешката цивилизация. Тръмп несъмнено ще има голямо такова, както са имали Хитлер, Сталин и прочие. Изборът е правилен и беше напълно очакван.

#3 Harry 08.12.2016 в 09:55:30

" размер на влиянието върху човешката цивилизация." Тов чаках да кажеш. Значи издателите на сп. Time са хора без морал. Или си имат някакви други критерии, които им е неудобно да споделят публично.

#4 deowin 08.12.2016 в 17:11:52

Целта на издателите на Time в случая не е да упражняват морал, а да изберат най-влиятелния за цивилизацията човек. Съответно, от избора им няма как да правим изводи за техния морал, а единствено за това доколко са се справили с поставената си цел - да изберат най-влиятелния за цивилизацията човек. Според мен са се справили отлично. Аналогично отлично са се справили и при избора на Хитлер и Сталин. Аналогично, тези избори не казват абсолютно нищо за техния морал.

Новините

Най-четените