Те заслужават римейк

В епохата на творческа анемия, криза на оригинални идеи и маркетингово шубе от страна на студията и инвеститорите, римейкът на безброй известни на публиката заглавия е неизбежен. Но защо трябва да се цапат безупречни оригинали с нови, компрометирани версии?

Миналото на киното е огромен кладенец с добре познати на публиката истории и образи, а тези от тях с потенциал, но и дефекти, са прекрасен материал за изграждането на достоен и смислен римейк.

Предлагаме ви списък със седем известни заглавия, които притежават достатъчно минуси, за да се оправдае едно повторно упражнение по тях.

#1 Дракон с кисело зеле 08.10.2016 в 00:19:51

"Воден свят" е криминално подценен филм. И сега работи добре, гледах го наскоро. "Този див, див запад" е римейк на сериал от шейсетте. Хареса ми, като го гледах, обаче бях на четиринайсет. Не знам как ще го приема сега, но съм сигурен, че на заслужаваше такова разколачване. Оригиналът на "Флаш Гордън" не е онова от осемдесетте, а още от четирийсетте, и е римейкван няколко пъти и след споменатия тук филм. "Последният екшън герой" е помия. "Отмъстителите" с Файнс и Търнър, доколкото знам, е разглобен тотално от вмешателството на продуценти, незнаещи какво да правят с него. Шейсетарският оригинал е остарял непоносимо зле, макар че когато го гледах по телевизия "Седем дни", ми харесваше донейде. --- Иначе, самата идея зад статията е тотално малоумие. Съжалявам. На Холивуд точно това му трябва в момента - още римейкове на разни неща. Оригиналността му е в повече, разбирате ли, та затова.

#2 whocares 08.10.2016 в 08:58:50

... "Дюн" на Франк Хърбърт. Прекрасен роман и посредствен филм. Имаше и някаква тв екранизация на третата част - Децата на Дюн. Ако се направи както трябва - смея да твърдя, че би бил по-добър филм от пръстени и хобити разни ;-)

Новините

Най-четените