Филмите, които всеки моден любител трябва да гледа

Умерен киноман ли сте и как избирате филмите, които да гледате? Според сезона, според жанра, тематиката или актьорите?

Както и да подхождате, ако сте киноман, който си пада и по модата, има филми, които почти задължително трябва да видите - те са истинска модна енциклопедия.

Ако погледнем няколко десетилетия назад, можем да дадем много примери за филми, в които модата е на почит. Като например „Закуска в Тифани" (1961 г.), „Бони и Клайд" (1967 г.), „Хубава жена" (1990 г.), „Отнесени от вихъра" (1939 г.), „Баровки" (1995) и др.

За любителите на документални и биографични продукции също има достатъчно богат избор, като такива са правени за много от големите имена в модната индустрия - Версаче, Коко Шанел, Бил Кънингам, Ана Уинтур, Диор, Ив Сен Лоран и др.

Има достатъчно заглавия и от последните 20 години, в които модата е основна тема. Или пък е просто подходящ фон към сюжета.

В галерията вижте филмите след 2000 г., които всеки уважаващ себе си моден любител трябва да добави към списъка си за гледане.

#1 Дракон с кисело зеле 25.02.2020 в 16:30:32

И авторята в уебкайвенцето отново демонстрират, че не знаят какво е това женски род... А и използването на думи като "тренч" не ви прави тренди, братляги. Ако не бях изпочупил българския в последните няколко изречения, може би щях да ви питам толкова малко ли ви грее за родния ви език. Сега мога само да ви се смея на неграмотността.

Новините

Най-четените