Големите актьори, които се снимаха във филм по комикс

Докато легендарните режисьори Мартин Скорсезе и Франсис Форд Копола критикуват филмите по комикси на Marvel Studios/Disney, а самите кинотворци зад тях се чудят как да ги защитят, зрителите са тези, които биват разделени от този вербален конфликт.

Едни кимат одобрително с глава на твърденията, че "Железният човек", "Черната пантера", "Тор", "Отмъстителите" и другите подобни всъщност "не са кино". Други обаче не са съгласи с Копола и Скорсезе и вярват, че под слънцето има място и за подобни развлекателни продукции.

В тази ситуация се сетихме за друг спор, които предизвиква недоволството на някои по-консервативни киномани – как големи актьори участват във филми по комикси.

Не са един или двама носителите на няколко награди "Оскар", които решават да се появят в някои от филмите на Marvel Studios (и не само) – същите, които Копола и Скорсезе отричат.

"За пари ли? За много ли?", питат се феновете на знаменитости като Глен Клоуз или Майкъл Дъглас. Да, вероятно парите са водещ фактор, но също така има и други. Като желанието да си релевантен на времената и тенденциите, тръпката дори на 60 или 70 да си в продукция с голям бюджет, както и чисто актьорското предизвикателство да изпробваш нещо различно. Някои може би го правят и просто заради възможността да се позабавляват пред камера с някоя не чак толкова сериозна роля.

В галерията ни ще откриете някои от най-големите и талантливи имена в Холивуд, които са били част от филмовата вселена на Marvel.

Умишлено сме подбрали тези с няколко десетилетия опит на големия екран и пропускаме модерни знаменитости от ранга на Идрис Елба, Мадс Микълсън (Hannibal), Джъд Лоу, Питър Динклидж (Тирион от Game of Thrones), Сам Рокуел ("Три билборда извън града") и Стърлинг К. Браун (This is US).

И докато споровете "кино ли са филмите на Marvel" продължават, това със сигурност няма да спре машината за пари, която "Дисни" са изградили около тях.

Нито ще откаже още носители на награди и притежатели на безспорен актьорски талант да се снимат в подобни продукции.

Новините

Най-четените