Къде са те сега: Вундеркиндите от Football Manager 2005

Football Manager е играта, отнела социалния живот на безброй фенове по целия свят. А причината е проста и повече от ясна – поредицата е брилянта.

Тя поставя геймърите в обувките на футболен треньор, което си е виртуално сбъдване на съкровена мечта за много хора, и е толкова реална и завладяваща, че превръща живота пред компютъра в по-интересен от истинския.

Базата данни е огромна, което допринася за максималното доближаване до реалната професия на футболен мениджър - пълeн ĸoнтpoл нaд тpaнcфepитe, стартовия състав и тактиката. Плюс paзгoвopи c игpaчитe и инcтpyĸциитe пo вpeмe нa дaдeнa фyтбoлнa cpeщa, контакти със cпopтнитe мeдии, пpoблeми нa игpaчитe и следене на вcяĸo eднo движeниe нa бopдa нa диpeĸтopитe.

С една дума – всичко!

Безспорно най-реалистичната и поглъщаща игра за футболен мениджмънт в света.

Разбира се, в нея легенда си остава геймърът Дарън Бленд, който прекарва 173 дни, 16 часа и 51 минути в игра през почти 2-годишен период от реално време (началото на 2013 година – края на 2014 година).

Но голямото начало бе дадено през 2005 г., когато дизайнът бе променен, а вече имаше и българско първенство, както и 5000 отбора.

Football Manager е гениална и заради друга причина – базирана е не само на суха статистика, но и някои субективни мнения, така че ако някой е обещаващ талант в реалния свят, то той е такъв и във виртуалния, като шансовете му за реализация за приблизително еднакви.

2005 г. изглежда далеч в миналото, но не и вундеркиндите, които трябваше да завладеят света на футбола според поредицата. Много от тях направиха именно това. Други обаче се провалиха.

В галерията може да видите къде са сега най-добрите млади футболисти от Football Manager 2005.

Новините

Най-четените