Топ 10: Най-вдъхновяващите личности в историята на NBA

Битката между Бостън и Чикаго в плейофите на Източната конференция този сезон започна изключително трогателно.

Гардът на Селтикс Айзея Томас излезе на терена, въпреки смъртта на сестра си часове преди мача, а феновете плакаха, заедно с него.

Вдъхновяващият и емоционален момент завинаги остава в историята и е поредното доказателство, че в живота има и по-важни неща от любимата игра.

Националната баскетболна лига на САЩ обаче невинаги е била свързвана с личности, които са за пример, въпреки че имиджът на NBA драстично се промени в последното десетилетие, което донесе със себе си и много приходи.

Лошото реноме е поддържано и от гангстерски групировки през 90-те, а причината е, че всички престъпници носят потници и шапки на отборите от NBA, а не на футболни или бейзболни, например.

Едни факт обаче е неспорим – дори и "черните овце" имат своите вдъхновяващи моменти, които никой не може да им отнеме.

И не става дума само за невъзможни обрати в завързан мач, решителна стрелба от линията за три точки в последните секунди на финала или рекорди. Но и какво тези баскетболисти са направили за обществото от позицията на популярни личности.

С някои от тях може и да не сте съгласни, но най-важното е, че те вярват в това, зад което стоят, и са готови да се борят за него, което си е за уважение.

В галерията може да видите топ 10 на най-вдъхновяващите личности в историята на NBA.

#1 dd-2 21.04.2017 в 11:52:25

"Дивац веднъж поправя диктора в залата, обяснявайки, че не е от Югославия, а от Хърватия." Ko речи??? Дивац е сърбин, а Дражен - хърватин и точно това е в основата на раздора им. Има и много хубав док. филм по въпроса: "Once Brothers". Moля редакторът да го изгледа, за да не пише подобни глупости.

Новините

Най-четените