10 рекорда, които Роналдо трудно ще подобри

Кристиано Роналдо наниза хеттрик за победата на Реал с 3:0 срещу Атлетико в първия полуфинал от Шампионската лига, давайки комфортен аванс на „кралете“ преди реванша на „Висенте Калдерон“.

Освен това португалецът увеличи актива си на цели 13 гола в полуфиналната фаза на най-престижния европейски клубен турнир – постижение, което беше върхово още преди хеттрика му.

Трябва да се отбележи обаче, че Роналдо не вкара своя гол №400, както избухнаха от Реал при оформянето на хеттрика. Всъщност, дебатът за броя на попаденията на Кристиано датира още от 18 септември 2010-а.

Тогава, когато начело на Реал още бе Жозе Моуриньо, „белия балет“ победи Реал Сосиедад с 2:1 на „Аноета“. Единият от головете бе записан на името на Пепе, който отклони топката след удар от пряк свободен удар на Роналдо. В съдийския доклад и според регистрите на Ла лига попадението е дело на бразилския защитник, но за Реал и мадридските медии то е на Роналдо.

Както и според Пепе, между другото: „Въпреки това, което пише в съдийския доклад, голът принадлежи на Кристиано. Топката се удари в мен и след това влезе, но заслугите са на играчът, който е изпълнил прекия свободен удар.“

Ден след хеттрика си срещу Атлетико, Роналдо се отчете с ново постижение. Португалецът се превърна в първия спортист с над 100 милиона последователи в социалната мрежа Instagram. Кристиано е кралят на социалките в спортния свят, като води сериозно пред големия си съперник – Лео Меси, който има 70,8 млн. в Instagram.

Във Facebook преднината на португалеца е още по-голяма – над 120 за Роналдо срещу 88,6 млн. за Меси.

Има обаче няколко рекорда, включително и такива на аржентинеца, които ще са трудно постижими дори за гения на Кристиано.

В галерията сме събрали 10, които въпреки че подписа договор до 2021 г. с Реал, Роналдо трудно ще подобри.

Новините

Най-четените