Децата от миналото ядат боб от консерва, пият спрайт и си играят с пистолети

Само преди около сто години - а и по-малко, децата не са били такива, каквито са сега: сладки и хрисими мъници, на които всички се умиляват. При липсата на организации, които да закрилят малчуганите и при родители, които изповядват религията на възпитателния бой, не е никак странно, че децата в миналото са се възприемали по различен начин. Или поне според създателите на рекламни постери и послания, с които навремето са били пълни вестниците и които са се разлепяли по витрини и стени.

В края на 19 век и началото на 20 век, децата са използвани като рекламни лица на цигари, на оръжие, на лекарства, на газирани и алкохолни напитки.

В галерията може да видите някои отвратителни рисунки на деца, които ви съветваме да приемете със смях. Деца, увити в целофан, голи мъници, които готвят, палави момчета, които ядат боб от консерва, бебета, които са закърмвани със спрайт и момиченца, които си играят с револвери...

Това не е филм на ужасите. Това е светът на винтидж рекламите от близкото минало, в които главните герои са деца, някои от компаниите са познати и днес.

Вижте галерията

#1 e-mil 28.09.2016 в 13:58:52

Кое му е отвратителното на месото и млякото? Или на момче ядящо домат? Или спагети? Или бисквити "Орео"? А как изглеждат сегашните реклами на "Орео"? Вие въобще гледате ли реклами? Или филия със сладко? Ми нормалните активни деца харчат много енергия. Малко сладко на ден изобщо няма да им навреди. Бръсненето, револвера и целофана очевидно са хипербола - много стар и много работещ похват в рекламата, който се ползва, и днес. За пръв път ли го виждате? Сн. 2 На "Hire's Root Beer" само името и е бира. Всъщност е безалкохолно питие. И въобще не е джинджифилово. Сн. 13 "Необходимо ли е всичко да бъде толкова реалистично предадено?" Е, вие самите рекламирате 4К телевизори, с това че показват супер детайл, а не харесвате реалистични реклами от миналото? Ми ето ви една подобна реклама от 2011. По какво се различава от вашата? https://www.coloribus.com/adsarchive/prints/codeco-kid-14231955/ Вие самите често пишете против нералния свят на рекламите и изкуствено подобрени модели. https://goo.gl/pBggHX Сега пък не ви харесва реалността. Е, какво ви харесва? Сн. 15 и 23 Кое му е абсурдното на мръсно дете? Ако имахте деца, щяхте да знаете, че децата цапат себе си и къщата с невероятна скорост. Днес не само в рекламите, но и в илюстрации по медиите може да видите подобни неща. Ето ви днешна сцена, в която хлапетата са завързали майка си и лудеят на воля. Рекламата е на статия със "съвети за оцеляване". https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/15/f0/12/15f012e3ce26c0758a00a00c74e44311.jpg Сн. 19 Все още е пълно с голи бебета и малки деца в рекламния свят. Ако при вида на голо бебе ви хрумва единствено секс... значи определено не сте наред. Сн. 21 Кое е отвратителното на тази рекламла? И как изглеждат сегашните майки? Единственото по което може да се различава днешен продукт е, че няма да пише 8 зеленчука, а 18 мултивитамина. Останалото е същото. Сн. 24 Момче с жълт цвят на кожат. Ами като сте взели смотано копие, естествено, че ще има промяна на цвета. Не знаете ли, че многократното конвертиране на JPEG променя изображението? Ето ви рекламата с много по-верен цвят, макар и сканирана с моаре. https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/3f/20/26/3f2026cb218f5dc3200d809dcfd2cd44.jpg Накратко - изобщо не сте наясно с рекламния свят. Но работите в медия. Все някой в редакцията би трябвало да е наясно с обработката на изображения.

Новините

Най-четените