Те мразят големия си хит

Един безспорен хитов сингъл, направил световен пробив, променя напълно статуса на изпълнителя. Успешната песен може да изнесе на гръб цялата негова кариера и да насочи масовата публика към останалото му творчество - което иначе би било забелязано само от кръга на заклетите му фенове.

Дори някои от най-великите в историята на музиката са познати на широката аудитория с не повече от една-две песни, а други изцяло дължат дългогодишната си известност на свой ранен хит.

И на едните, и на другите им се налага да изпълняват най-популярната си песен постоянно и да приемат да бъдат свързвани предимно с нея.

Логично, на мнозина от тях песента омръзва, те я намразват и въобще не го крият. Понякога чистосърдечно признават, че така или иначе никога не са си я харесвали, друг път развиват ненавист към парчето по-скоро заради начина, по който слушателите им го тълкуват.

Съществуват и достатъчно примери, в които музикантът просто престава да изпълнява своя голям хит на концерти и поставя акцент върху творчеството си след него.

Ето част от най-големите изпълнители в историята, които по една или друга причина демонстрират открита ненавист към незабравимия си хит.

Новините

Най-четените