Хиляди протестираха срещу ACTA

Няколко хиляди човека протестираха срещу присъединяването на България към споразумението АСТА.

В София протестът, който продължи над два часа, започна в 11 ч. пред НДК и завърши с шествие до Народното събрание.

Шествието, съпровождано беше съпровождано от десетки полицаи и жандармеристи

България е сред 22 държави - членки на ЕС, които се присъединиха към спорното споразумение.

Протести имаше и във Варна, Велико Търново, Бургас, Пловдив, Габрово, Стара Загора и Разград.

Тагове: протест, acta
#2 John Smith 11.02.2012 в 18:08:38

Природата не търпи празно място, навсякъде има единство и борба на противоположностите.... Срещу видния анархо-комуннист Другаря Чинчифон застана анархо- капиталистката Другарката Вени... Очакваме продължение на спора от Първият интернационал

#3 Оня Дето Го Трият 11.02.2012 в 18:09:43

Те протестираха срещу АСТА, а ние не бяхме там..... Виновен

#4 Kolinsky 11.02.2012 в 18:55:08

Протеста беше ок, ама това с маските е доста глупаво. Децата държат да са "готини" и да принадлежат към нещо голямо и значимо, а не разбират, че този протест е в името на това да запазим индивидуалността си, а не да се крием. Както и да е. България беше чута по света. Съмнявам се, че резултата ще е положителен, но е начало. На всички присъствали - блаогодаря. На останалите, пак така.

#7 Vortep 12.02.2012 в 16:14:12

"Кое беше по-важно от протеста" - как кое? Нима не гледате "Титана Карбовски", който успя да направи извънредно предаване с най-трудно интервюрания човек в България - "Началникът на Военномедицинска академия генерал-майор проф. Стоян Тонев" ( кога му остава време на този човек да чете, да лекува, да управлява и преподава от интервюта? ) А АСТА - може да попита някой? АСТА е лесна! Това не е събитие за един ден! Ще продължи месеци, а и говорещи, особенно против, колкото искаш... Все ще се намери някой който ще се озъби на полицията и ще го приберат, а това вече ще е новина! Във Варна протеста вчера премина вяло и в обявения час, камерите и полицаите бяха повече от дошлите на протеста. Не разбрах само защо бяха тези с камерите, обкичени с логота на известни "медиий"... Може би очакваха някой да се сбие и да видите тогава какво отразяване ще падне!

#8 Vortep 12.02.2012 в 16:28:28

Съжалявам, но поста ми трябваше да бъде към статията "Кое беше по-важно от протеста" ...

Новините

Най-четените