Българи доброволци в Крим - от любов към Русия

Кметът на Тополовград Божин Божинов и зам.-председателят на Общинския съвет в града Красимир Иванов заминават в събота, 15 март, за Крим като доброволци. Те отиват в автономната украинска република, организирани от "Православна зора" с лидер бившият депутат от "Атака" Павел Чернев, съобщи "Труд".

Божинов, който на изборите беше подкрепен от ГЕРБ, и общинарят от РЗС твърдят, че са част от голяма група българи, които ще "подпомагат борбата срещу насилието и агресията в Украйна". 

"Българите, живеещи в Крим, се нуждаят от защита", заяви Божинов. Той обяснява решението си с голямата си любов към Русия.  Колко ще останат в Крим зависело от резултатите от референдума в Крим, насрочен за 16 март - да или не на влизането на автономията в Руската федерация.

По думите на кмета няма опасност общината да остане на автопилот, той излиза в отпуск и поверява управлението на своите заместници и председателя на общинския съвет.

Решението на Божинов шокира много от жителите на седемхилядното градче. Неотдавна 58-годишният кмет претърпял тежка операция на очите, но въпреки това заминава.

Вече се появи информация от чужди медии, че в Крим има около 20 български доброволци, които били част от паравоенното формирование "Доброволец", за което се смята, че е под контрола на руските войски там.

Пред медии Павел Чернев заяви, че продължава да събира международни наблюдатели, които да гарантират редовността на референдума за присъединяване към Русия на 16 март. Големите международни организации отказаха да изпратят такива, тъй като оспорват легитимността му.

#1 pepe 12.03.2014 в 11:58:26

Тъкмо ще намалеят партизаните в България

#3 sim4o 17.03.2014 в 09:59:28

..а не успя ли Авторът, да се срещне и да поговори ЛИЧНО поне с Павел Чернев? Не са ли и двамата в София? Дори и Авторът да е от друго населено място (лошо няма- навсякъде живеят българи) какво му пречеше, да използва, да речем телефон, или скайп - софтуерът на програмата между другото е създаден от евроатлантици - от естонци! Няма авторът телефон и се затруднява да го използва , щото му идва възсложно ?.. Тогава щеше да разбере, авторът, че основното движещо за Павел и хората му, НЕ Е ЛЮБОВ КЪМ РУСИЯ , а любов КЪМ БЪЛГАРИЯ! И че доброволците, ЩЕ СА В МЕСТАТА НАСЕЛЕНИ С БЪЛГАРИ ... в Украйна българското малцинство, за сведение на посрещачите, е неколкостотин хиляди ... Целите - - да бъдат успокоени сънародниците ни, да престанат да се притесняват и да разберат ,че има на света място, от където да им се притекат на помощ - България. Имат ли основание, изявените български патриоти в Украйна да се притесняват ,след промените в Киев? Според мене- ДА! УВИ , ОБОСНОВАНИ СА ТРЕВОГИТЕ ИМ- ПРЕДИ ВРЕМЕ активисти на една от украинските националистически партии, националистически партии влязоха в общинския съвет на град Брегово и оказаха физическо въздеийствие върху унгарските представители там .. - да бъде демонстрирано НА ВСИЧКИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И НА НЯКОИ ГОРЕЩИ ГЛАВИ В КИЕВ и в Крим, че българите не са изоставени и няма и да бъдат! Опитите за подтискане на нашенците, или за етническо прочистване, ще бъдат посрещнати негативно, поне от някои организации в България! Та, ако ползваше телефон авторът и беше говорил лично с хората .. това сигурно щеше да бъде написано в статията, но съдба!

#4 Оня Дето Го Трият 17.03.2014 в 10:38:58

Спешно да се сформира отряд германци да дойдат да бранят обикновения българин от профани като Павел Чернев

#6 sim4o 17.03.2014 в 16:16:23

"Оня Дето Го Трият | 17.03.201410:38 Спешно да се сформира отряд германци да дойдат да бранят обикновения българин от профани като Павел Чернев.." ------------------ Браво бе, пичаго! Много хубав коментар ..... бил си тъп лиииии???? ..наистина ТОВА БЕ една от ИДЕИТЕ - да има международни сили, за да няма етнически чистки - изгонване на хората от местата, където те живеят векове и да са гарантирани правата на малцинствата ... що да не са въоръжените сили под германско командване?? Повдигната бе темата , след събитията в Берегово .. Ето подробности ... .. "официальный Будапешт проявляет ... возможного создания на территории Закарпатской области особого венгерского района (Притиснянский район), куда входили бы все территории венгерского меньшинства. Более того, создание такого территориального образования было условием, по которому Венгрия ратифицировала бы с Украиной соглашение об ассоциации с ЕС. Сразу после революционных событий, украинская фашистская организация «Правый сектор» начала решать «венгерский вопрос». Экстремисты ворвались на заседание общественного совета в городе Берегово и просто разогнали его. МИД Венгрии сразу же осудил насилие в отношении венгерского меньшинства со стороны этой праворадикальной группировки." ------------------------------ А защо наистина, нямаше преговори, и не бе постигнато споразумение, за навлизане на войски в Украйна .. па и германски ... лично аз - не разбрах?? Иначе- браво .. това което го предлагаш - войски - наистина беше възможен вариант и бе разглеждано , но уви .. не се прие!

#7 sim4o 17.03.2014 в 16:20:49

А иначе .. НАИСТИНА ПО-ДОБРЕ МЕЖДУНАРОДНИ СИЛИ с ясен мандат .. Отколкото Профани, като Павел Чернев (той човекът големи претенции за военачалник и няма, ама като няма кой ... ) Защо не - войски на НАТО, Русия, на всички които имат малцинства + германци?? Много умна идея ... но я даваш, Оня, поне 12 дена , след като всъщност бе поставена на дневен ред ... Не си го чел на никой сайт?? Сам си стигнал до това умозаключение - "по добре германци.. да бранят българите" ?? Браво - разсъждаваш международно!

Новините

Най-четените