Новият Правец

"Факт е, че откакто Бойко Борисов стана премиер, Банкя се променя. Ще стане ли Банкя новият Правец?" С това игриво внушение Ива Стоянова от сутрешния блок на ТV7 представи Горешляците - празника на градчето, което е и административен район на София, и рекламира за какво ще бъдат употребени дарените от премиера и жител на Банкя Бойко Борисов 30 000 лева.

Самите средства пък са подарък на Борисов, събран от парламентарната група на ГЕРБ за рождения му ден - 13 юни. Събрали депутатите парите и му заръчали да ги вложи в проект по негово желание. Както каза председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев в друг нарочен репортаж по темата: "... Той винаги така прави, за да не бъде упрекнат..."

"Бих искал да благодаря на генерал Борисов... А дали Банкя ще стане Правец, смятам, че целите, които сме си поставили, са по-високи..." Ето това каза кметът на Банкя пред засмяната Стоянова.

Ще използваме парите целенасочено и в интерес на града, обеща Рангел Марков. Парите отиват за проектинаре на центъра на курортното градче.

Центърът и устройственият план не е актуализиран дълго време, сега го разработваме и следва чисто административно да бъде приет, след което с дарените пари ще направим работното проектиране на част от този план - една зона зад старата поликлиника, в която предвиждаме паркинги, търговски площи и зони за озеленяване и разходки - едно място, което сега не се използва, да се социализира като един градски център, обясни Марков. 

Няма да акцентираме върху строителство на сгради в този план. Идеята е пазарът да мине към новата зона. Септември предстои разширение на детската градина, с което ще се поемат още 100-120 деца, каза още Рангел Марков. 

Празниците на Банкя ще вървят една седмица - концерти с духова музика, рок, народна музика, изява на местните читалища в центъра на курорта. По вечерно време.

Новините

Най-четените