Британски депутат уволнен след нацистко парти

След присъствиетo си на парти, където гостите били маскирани с нацистки униформи, депутатът от консерваторите във Великобритания Ейдън Бърли беше уволнен, съобщи "Гардиън".

Купонът, по време на който гостите са вдигали наздравици за Третия райх, е бил на френски ски курорт. Носенето на нацистка униформа във Франция е криминализирано.

Според властите в Лондон поведението на Бърли е било обидно. Премиерът Дейвид Камерън е наредил да се проведе разследване срещу него.

Депутатът опитал да спаси кариерата си с извинително писмо до еврейския вестник The Jewish Chronicle, в което отрича симпатията си към нацизма и разказва за плановете си да посети концлагера в Аушвиц.

"Това, което се случи, беше грешно и трябваше напълно да се дистанцирам. Имах избор и направих грешния избор да не си тръгна. Съжалявам за тази грешка в преценката", пише Бърли.  

Според изданието Daily Mail обаче, съобщило за партито преди около една седмица, именно депутатът е предложил хората да облекат нацистки униформи и е платил наема.

Тагове: парти, нацистки
#2 Rodrigo Diaz de Vivar 18.12.2011 в 19:11:06

И ... го уволнили. Как става "уволнението" на депутат? Не можем ли и ние да уволним няколко [десетки] преди избори?

#3 Пепо 18.12.2011 в 20:28:24

Това си е за похвала, не за извинение!

Новините

Най-четените