Полицаи искат оставката на социалния министър

Седмица преди провеждането на предсрочните избори за парламент, синдикалната федерация на служителите в МВР поиска оставката на служебния министър на труда и социалната политика. Синдикалистите обявиха готовност за стачни действия заради поетия пред ЕС ангажимент да въведем минимална възраст за пенсиониране на полицаи и военни.

„Всякакви обсъждания на темата и вземане на решения по нея са се състояли не само без участието на професионалните организации на служителите в Сектора Сигурност, но и без те да бъдат информирани. Заради това безцеремонно погазване на основни принципи на социалния диалог, както и за демонстрирана от него по време на заседание на Министерския съвет очевидна некомпетентност в тази област, УС на СФСМВР настоява за незабавната оставка на министъра на труда и социалната политика", заявяват от федерацията.

Синдикатът настоява и "незабавно да бъде публично оповестен истинският вносител на предложението, както и чия политика той обслужва". Те заплашват да се противопоставят на всякакви опити да бъдат ограничени социалните права на негови членове с всички позволени от закона средства, включително "в най-крайните и безкомпромисните им форми".

#1 dimitarsto 28.09.2014 в 18:00:14

Не ми я ясно за кво претендитрат полицаите и военните.Крайно време е и те да минат през месомелачката на демокрацията,както почти всички българи.Не може на обикновените граждани да се увеличава възраста,а те да си кютат по стария закон.С какво е по-специален техния труд?И по-тежък?/миньорите са друга работа/.Ако беше така,щеше да има бол работни места за полицаи и военни.Къде ги,за да се кандидатирам.При 3-та категория за пенсиониране,разбира се.А бе фалшименто е Фсичко.Изкуствено създадено,за да се краде.КТБ,МаТБ,бе що не си глейти работата?

#2 pixie 28.09.2014 в 18:26:44

Не само че не са специални, а някои са леко излишни. А, например, някой да ми обясни как този леко вдясно на снимката ще бяга след някой джебчия. Примерно. Ще бяга, ама едва ли ще го хване. Е, каква е ползата от него тогава? От полицаите все пак има значително по-голяма полза, отколкото от военните.

#4 Rowan 29.09.2014 в 16:39:46

Няма по-глупав народ от онзи, който си саморазрушава държавата, а държавата се крепи на институциите. Толкова ли не ви светна примера с Украйна? За 20 години на символични заплати можеш да унищожиш и най-добрата полиция, и най-силната армия. После всеки си прави с теб каквото си поиска. Но разбира се, далеч по-лесно е да плюем, да критикуваме, отколкото да почнем да мислим с главите си. Тези полицаи от снимката са точно такива, каквито биха се хванали на тази работа за тези пари. Отрежете им привилегиите и тези ще избягат. Пък ако някой им завижда на заплатите – да се кандидатира, места бол. Вижте колко вземат турските полицаи, военни и държавни служители и ще се сетите що Турция има уникален по световните стандарти растеж за последните десетилетия. Имат го този растеж, щото в Турция има ред. Форумните корифеи са ми ясни – всеки трябва да посочи виновен за положението си, но те не са проблем. Проблем са политиците, които систематично унищожават институциите на които се крепи държавата. Все повече се убеждавам, че народ който си реже клона на който стои, не заслужава да съществува. Който има акъл да се оправя в чужбина, останалите - рая на турци, сирийци и цигани, или които там ще са мнозинство след 15-20 години, и да се приключва. Естествен подбор – оцеляват по-силните и по-умните.

#5 pixie 29.09.2014 в 19:37:53

Какво значи "за тези пари, такива хора"? Всички в Бг работим за "такива пари". Това не означава, че не си вършим работата. Никой не е доволен, защото много малко работещи получават дори задоволителни заплати, особено в малките градове.

#6 AlahAkbar 29.09.2014 в 21:46:40

Сетила се Мара, да се побара... А га ги пазихте от народната любов и налагахте бъдещето на страната с палки, ни ривахте? Като спрете мутра с превишена скорост и раболепно шепнете - И ся ко праим, също не ривете... Когато циганите вършат золуми, а само вие не сте разбрали и видяли? Тея заплати дето ги взимае - и те са много за работата дето 90% от ушевите вършат... В България ни армия има, ни полиция... И това е от доста време насам.

Новините

Най-четените