БДЦ изгони партията на Бареков

Шест от седемте партии в коалиция "България без цензура", която влезе в парламента след изборита на 5 октомври 2014 г., се отделиха в нов политически съюз.

Единствената партия от оригиналната седморка, останала извън новородената коалиция, се оказа ББЦ на Николай Бареков.

Новината за отлъчването на Бареков от формацията беше обявена от Любен Дилов-син, който прокламира създаването на новия политически съюз "Български демократичен център" (БДЦ).

Неговите учредители са партията на Христо Ковачки "ЛИДЕР", Земеделски народен съюз на Румен Йончев (прочул се като "първият депутат на Бареков" в 42-то Народно събрание), БДС-Радикали на Евгени Бакърджиев, ССД и Движение "Гергьовден".

Инициаторите на БДЦ обявиха, че парламентарната група ще продължи да съществува в 14-членния си състав (в това число, отцепниците от България без цензура).

Партиите от новия съюз обсъждали да се явят с общи кандидати и листи на предстоящите местни и президентски избори.

#1 Цензура 15.01.2015 в 15:11:53

Ако някой може да каже какво и кого представлява БДЦ, след като парламентарната група има депутати от няколко партии плюс независими. При това не е ясен броят на депутатите, които влизат финално в това т.нар. БДЦ, защото излизат противоречиви информации. Няма да стигнат далеч, когато не е ясно отговорността и представителността. Бареков, добър или лош, носеше отговорността за коалицията и беше ясно кого представлява. В случая просто са се събрали механично едни другари и решили партия да си правят.

#3 Колонизатора 15.01.2015 в 18:23:29

Сега остава Бареков да снеме политическото доверие в себе си и шизофренията ще е пълна

Новините

Най-четените