Иво Христов оглави Стратегическия съвет на Румен Радев

Президентът Румен Радев представи новия си Стратегически съвет - 12-членен консултативен орган, който ще отговаря за изготвянето на "документи със стратегическо значение, позиции, становища, анализи и др".

Иво Христов - началник на кабинета на Радев - ще бъде председател на новата структура, като негов заместник ще бъде Невин Фети, съветник на президента по правните въпроси.

В Стратегическия съвет ще членуват социолозите Александър Маринов, Живко Георгиев и политологът Калоян Методиев. Юристът Владимир Шейтанов, който беше част от защитата на българските медицински сестри по делото в Либия, също влиза в новия орган. Към екипа се присъединяват още 28-годишният икономист Атанас Пеканов, който досега беше член в Съвета за икономическо и социално развитие на Румен Радев, театроведът Гергана Пирозова, бившият директор на Агенцията за лекарствата Жасмина Мирчева и бившият посланик на България в Кипър, Молдова и Турция Петър Воденски.

В съвета влизат още бившият зам.-председател на КФН (2003) Румен Гълъбинов и бившият член на ДКЕВР (2013-2014) Еленко Божков.

Идеята за създаване на Стратегически съвет към президента беше анонсирана в края на януари 2019 г. от самия Румен Радев в речта му за равносметка на втората година от мандата му като държавен глава. Радев обяви, че ще формира новата структура "с участието на интелектуалци и високо квалифицирани специалисти", за да "изработи и предложи алтернативи на социалния блокаж и на икономическия и идеен застой, в който се намира страната".

#1 opetkov 19.03.2019 в 09:05:29

Все отбор юнаци-печени кадри на столетната некадърница. Какво можеш да очакваш от толкова мухъл в главите? Жалка картинка. напънала се мишката... но не родила слон.

Новините

Най-четените