Посолството на САЩ загрижено за етническия мир у нас

Американското посолство в София изрази възмущението си от проявите на етническа нетолерантност в българския парламент. Вчера в парламента депутатите от ДПС и Патриотичния фронт си разменяха обвинения в ксенофобия, като сред фразите имаше и обидни квалификации на етнически признак.

"Да чуем публични изявления, унизяващи хора въз основа на тяхната раса или етническа принадлежност е шокиращо. Тъжно е да станем свидетели на публичен дебат, отровен от реч, която трябва да е неприемлива в едно модерно, демократично общество, особено по време на един празничен период в годината, белязан с добра воля и пожелания за мир", пише в официална позиция на американското посолство в България.

"Надяваме се, че в този сезон на мир и добра воля всички българи ще се замислят върху своята вековна традиция на толерантност и ще положат усилия да отстояват своята световна репутация за мирно съжителство с хора от различни етноси. Всички народи се борят с проблемите, свързани с раса и дискриминация, включително и САЩ, но сред ценностите, които споделяме е и уважението към всички наши граждани, независимо от тяхната раса, религия или етническа принадлежност", посочват от посолството и призовават българските граждани да осъдят всички форми на принизяваща реч и да бъдат положителни гласове в изграждането на "едно приобщаващо общество, което отразява нашите общи ценности, без дискриминация и нетолерантност".

#1 Conspirator 19.12.2014 в 02:42:14

Да изпратят спешно 500 екипа за американски футбол като хуманитарна помощ за нашите лекари,дето ги бият като селски тъпани. Нищо лично/етническо/,просто въпрос на тъч-даун.Докато доктора се спасява от махалата трябва да спечели някой ярд.

#3 паяка 19.12.2014 в 11:45:57

"Всички народи се борят с проблемите, свързани с раса и дискриминация, включително и САЩ, но сред ценностите, които споделяме е и уважението към всички наши граждани, независимо от тяхната раса, религия или етническа принадлежност" Пичовееее, ние имаме проблеми с престъпността , лентяйството и паразитизма на едно малцинство, а не с расизма и дискриминацията.

#5 sim4o 19.12.2014 в 22:06:44

Ние сме по-загрижени за положението при тях .. та нали за това сме евроатлантици , братя дет се вика .. и те .. и ние .. "Нощем му вълк - раната ближе .. и той се за брат, за юнак грижи .." Ето при тях .... "ЛА на 29 април, веднага след произнасянето на оправдателната присъда срещу полицаите и продължават шест дни – до 4 май 1992 г. През тези дни няколко десетки хиляди чернокожи се включват в масови нападения над представители на други раси, чупене на витрини, палежи на сгради и автомобили. Особено много хора, дори жени и деца участват в разграбване на магазини и складове и нападенията над собствениците им. ... ...Множеството от участниците в различните престъпни действия са млади мъже, болшинството черни и по-малко латиноамериканци. За шестте дни, през които продължават бунтовете са убити по различни данни между 50 и 60 души, ранени са над 2000, подпалени са над 3600 пожара, които унищожават напълно 1100 сгради, общите щети се оценяват на сума между 800 милиона и милиард долара ... ..Особено много щети понася корейската общност в ЛА: тя е обект на масова омраза от страна на гето-чернокожите, защото голяма част от магазините в най-бедните части на града принадлежат на корейци, а месеци преди това кореец застрелва черна жена, която се опитва да обере магазина му с оръжие в ръка. Корейски магазини са ограбени и подпалени, понякога дори с хората вътре, корейци, а покрай тях и други азиатци са нападани и пребивани от вилнеещата тълпа – убити са 7. Сред корейците тези събития са известни като Sa-I-Gu (사이구) – 4/29. .... .... ... потушаването на бунтовете и възстановяването на реда се включват специалните части за борба с масови безредици на полицията в Лос Анжелис и 4000 души от националната гвардия на САЩ, които буквално отвоюват улица след улица в разбунтуваните квартали, напредвайки с джипове Хамър. Редът обаче е възстановен едва с помощтта на още 4000 души – редовни войници и морска пехота, извикани от Форд Оркс с танкове Abrams и БТР-и на петия ден от бунта. .. " И ние, и ние сме загрижени и ние ...

#6 sim4o 19.12.2014 в 22:08:41

Вярно, що през 1992 бият негрите в ЛА ??? Поздрави

#7 паяка 20.12.2014 в 13:22:53

бият негрите, латиносите и тормозят китайците https://www.facebook.com/video.php?v=10152467614467217

#8 sim4o 21.12.2014 в 21:50:01

...Множеството от участниците в различните престъпни действия са млади мъже, болшинството черни и по-малко латиноамериканци. За шестте дни, през които продължават бунтовете са убити по различни данни между 50 и 60 души, ранени са над 2000, подпалени са над 3600 пожара, които унищожават напълно 1100 сгради, общите щети се оценяват на сума между 800 милиона и милиард долара ... ..Особено много щети понася корейската общност в ЛА: тя е обект на масова омраза от страна на гето-чернокожите, защото голяма част от магазините в най-бедните части на града принадлежат на корейци, а месеци преди това кореец застрелва черна жена, която се опитва да обере магазина му с оръжие в ръка. Корейски магазини са ограбени и подпалени, понякога дори с хората вътре, корейци, а покрай тях и други азиатци са нападани и пребивани от вилнеещата тълпа – убити са 7. Сред корейците тези събития са известни като Sa-I-Gu (사이구) – 4/29. .... .... ... потушаването на бунтовете и възстановяването на реда се включват специалните части за борба с масови безредици на полицията в Лос Анжелис и 4000 души от националната гвардия на САЩ, които буквално отвоюват улица след улица в разбунтуваните квартали, напредвайки с джипове Хамър. Редът обаче е възстановен едва с помощтта на още 4000 души – редовни войници и морска пехота, извикани от Форд Оркс с танкове Abrams и БТР-и на петия ден от бунта. .. "

Новините

Най-четените