ГЕРБ цели самостоятелно управление, каза Борисов

"Ще положим всички усилия и ще работим, за да спечелим отново подкрепата на българите за нов управленски мандат. Категорични сме, че ще поемем отговорност да участваме и оглавим правителство след изборите, единствено ако народът ни нареди отново на първо място.

При всяка друга ситуация ще заемем мястото си на градивна опозиция в Народното събрание. Основна цел за нас е да управляваме самостоятелно, за да можем да реализираме напълно нашите политики и планове за реформи".

Това заяви премиерът в оставка Бойко Борисов в поздравителен адрес към ГЕРБ по повод десетата годишнина от основаването на партията.

Той каза също, че в политически план ГЕРБ са се противопостави категорично на популизма и задкулисието и властта за тях "никога не е била самоцел."

"По волята на народа от последните президентски избори, днес сме изправени пред нови парламентарни избори. Ние от ГЕРБ умеем да се вслушваме в гласа на гражданите.

Направеното от нас досега е видимо и ясно, но днес народът ни казва, че вече очаква от нас друго. Ние ще преосмислим нашите приоритети и както винаги досега, ГЕРБ ще предложи ясна управленска програма с точно разписани политики, които да следваме и изпълняваме" - подчерта Борисов.

#1 TheRock 03.12.2016 в 16:51:48

ащо Борисов напусна властта? by newswriter on 03/12/2016 2:35 PM Николай Флоров Една възможна версия: защото Русия излезе публично с претенциите си за връщането си в България. Този човек е познат от самото си начало като безгръбначно същество във всичките си политически изяви. От него се очакваше да прави поне нещо, но той предложи нищо. При неговото управление страната тъпчеше на едно място. С негова услуга комунистите възвърнаха самочувствието си на руски слуги и крадци на националното богатство. Под негов надзор, тоест с негово знание, те шетаха до Москва, опивайки се от напълно кастрираната българска опозиция, неспособна за никаква съпротива. С нищо този човек не беше по-различен от националното нещастие на име Георги (Гоце) Първанов. С нищо той не се различи от този заклет руски емисар, провеждащ антинационалната си дейност под носа на службите за национална сигурност. И двамата (заедно с останалото комунистическо котило) вършеха своята разрушителна дейност с увереност и убеденост в силата на тодорживковата простащина, с която са закърмени. Решетников ни го казва в очите: Русия никога няма да зареже намеренията си към България. Напротив, дошъл е момента да задейства механизмите на своето влияние, тоест старата ДС и комунистическите й довереници, за поврат във външната политика и преориентация към Русия. Другарят Борисов е разбрал много добре този момент – той набързо си събра парцалките и отстъпи властта на одобрения от Москва генерал. В суматохата на българската политическа мизерия неговата постъпка е равносилна на добре пресметнато предателство. Този човек никога не е бил десен. Напротив, това е типичен комунистически мошеник, може би най-успешния след Георги (Гоце) Първанов за целия т.н. преход. Благодарение на живите комунистически структури и на тези двамата, Русия днес наднича отново през тарабата и се опитва да мести пешките в Балканския шахмат. И няма никой, който да я спре!

#2 Шамито 04.12.2016 в 14:30:52

Я ба да ба дю.Велико политическо откритие.Ако Бат Бойко не постигне тази цел да се скрие в политическото пространство и да си чака своя повторен шанс.Питам се това нов облог ли е?

#3 Шамито 04.12.2016 в 14:34:48

Роко от Мароко.Истерията ти срещу Бат Бойко няма да разколебае все народната любов към Русия.И други безродници са ползвали този чалъм.

#4 goni 04.12.2016 в 17:42:12

Абе, Скала! Що Обединената Европа пръста не си мръдна! Що,на Обидинените Амарекански Държави хич не им пука! Интелигентен човек си! Не виждаш ли на къде върви Светът! Зарежи тая работа! Умряла е! Търси си друга!

Новините

Най-четените