Борисов: Дано няма "външна намеса" в бойкота на военните летци

Премиерът Бойко Борисов обяви, че е изненадан от бойкота на военните пилоти от авиобаза "Граф Игнатиево", които втори ден отказват да изпълняват тренировъчни полети.

Той обяви, че "за никой друг не са давани толкова пари, колкото за българските военни летци" през последните години и не изключи "външна намеса" в недоволството им.

"Колкото за българските военни летци е направено, за никой друг не е направено. Учудвам се, надявам се искрено, да няма външна намеса - някой да ги подръчква, защото няма да е честно. Правителствената ни досега са плащали по стотици милиони евро за българските летци и съвсем малко за българските моряци, за сухопътните ни сили и всички останали", каза министър-председателят.

Борисов иронизира аргумента на военните, които обясниха отказа си от полети с "усещане за психологическа непригодност" със следните думи:

"Моето уважение към неразположението им. Да, времето е лошо и мен ме е страх да летя в такова време, но летя, когато имам задачи".

По-рано днес Народното събрание не прие предложението на БСП за изслушване на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов заради кризата в база "Граф Игнатиево".

Междувременно в казуса се намеси и Военната прокуратура в Пловдив, която във вторник е разпоредила проверка във военното формирование по "сигнали за възникнало напрежение сред летателния състав на авиобазата".

"При проверката не е установено това да отговаря на действителното положение. Личният състав на авиобазата е изпълнявал задачите си. Няма данни за откази да се изпълняват такива задачи, както и за "бунт" на летателния и техническия състав. До този момент не са установени каквито и да е данни за престъпление. Така няма основание за осъществяване на правомощията на Военната прокуратура", се казва в съобщението.

#1 TheRock 25.10.2017 в 15:29:52

А ДАНС спи ли? Военното контраразузнаване също!

#2 Виктория Пенелопова 07 25.10.2017 в 16:18:04

Много интересно.....какво ли би станало, ако хирург, на когото е насрочена операция, се откаже, защото има "психологическо" неразположение. Или учител, който трябва да влезе в час?

#3 dedo adji 25.10.2017 в 18:59:09

Бих свалил шапка на хирург, който откаже да оперира при сериозно психическо разстройство, при това с тъп скалпел. Това спасява болния от грешка. Стига да не му стане навик. Пилот, който чувства, че няма достатъчно часове, при това лети с не дотам изправен самолет, има достатъчна причина за психически смущения, и евентуално може да разбие самолета върху главата ти. Познавах само двама военни летци, и двамата вече ги няма. От тях знам, че летец е трудно да го задържиш на земята.

#4 KingoftheROAD 25.10.2017 в 21:26:25

Педехлопова е - на всяка манджа - мерудия.

#5 Виктория Пенелопова 07 25.10.2017 в 22:06:39

Кралю-честити, защо се нервиш? Какво ти влиза в работата кой е мерудия, кой чубрица? Кажи, ако има какво да кажеш, кометирай летците, а не коментиращите. Ако желаеш, разбира се.

#6 Виктория Пенелопова 07 25.10.2017 в 22:11:39

Дедо, ти ще свалиш шапка, но целият ефир, вкл. този форум, ще пропищи до Бога. "хирург отказа да оперира тежко болен"; "хирург не влезе в операция, иска пари".; "болен под упойка чака хирург, той с психологическо разстройство"......искаш ли още? Мислила съм си, че армията, особено летците, са дисциплинирани и че военната йерархия не подлежи на коментар. Явно не е така.

#7 dedo adji 25.10.2017 в 23:29:50

Победке, аз не слушам писъците на ефира, още по-малко на форума. Господ ми е дал глава и я ползвам по предназначение. Когато сметна за правилно, подкрепям дори тъпото паве. Помисли си как би се чувствала ако те оперира замачн хирург, с тъпи скалпели. Ама ти ще бъдеш под упойка. А за военната йерархия, единият от летците, които познавах ми беше казал "Където почва авиацията свършват уставите".

#8 KingoftheROAD 26.10.2017 в 22:41:39

Педехлопова, сравняваш несъпоставими неща - мерудия с чубрица. Не може така. Цъ, аз ни давам.

Новините

Най-четените