Симеон Дянков отговори на обвинението за EVN

Бившият вицепремиер и министър на финансите Симеон Дянков обяви, че е готов да сътрудничи на прокуратурата по разследването за продажбата на държавните акции от EVN.

"Разпространената днес чрез медиите информация за необходимостта да обясня факти по сделки от времето, когато бях член на правителството, изисква коректен отговор. Всички мои действия като вицепремиер и министър на финансите бяха стриктно съобразени с принципа точно изпълнение на действащите закони и защита на държавния интерес.

Ще съдействам на компетентните институции по всички интересуващи ги въпроси", написа Дянков в профила си във Facebook.

По-рано днес говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че срещу него се готви повдигнато обвинение за безстопанственост заради сделката от 2011 г.

Арнаудова посочи, че Симеон Дянков все още не е получил обвинението, защото прокуратурата не може да го намери на адреса, който е посочил.

Тя не изключи бившият вицепремиер на Борисов да бъде обявен за общодържавно издирване, ако не бъде открит от СДВР.

#1 pixie 04.01.2017 в 00:38:31

Не съм адвокат на Дянков, но едва ли премиерът ББ не е бил наясно какво се случва. Подозирам, че в неговите правителства министрите му са вършили всичко с неговата благословия и последна дума. Така че излиза, че Дянков и Трайков, които не може да са някакви изключения, са просто изкупителни жертви на пиар акция, примерно. Или прах в очите ни, че справедливостта е решила да тържествува.

#2 VK 04.01.2017 в 03:35:28

Пикси, или си просто глупава, или се правиш на такава.Дано не бъркам рода Още по- малко пък искам да те обидя, така че не ме вини за оценката ти -глупава. може и да е обратното . По "ик", даже не съм сигурен, че така се пише, все пак се надявам, че "ик" ти е повече от 160. Аз с моите скромни възможности , докарах до 65, ама мисла, че мога и повече, поне 70. Та, затва си мисла, че нещо не си разбрала, ама аз съм човекът , дето да поясни грешките. Кое не ти е ясно в целата далавера? Ми купили са си акции по 1600 лв, а са ги продали по 3000 и нещо. за няколко дена. Ми много са оправни , ако питаш мен,ама един другар е чопнал около 80 милиона . Въпросът не е Дянков или Трайков, въпросът е другаря. Ако него закопчеят , значи нещо е направено. Другаря намести Трайков и Дянков за министри, другарят си приватизира пенсионен фонд , да му плаща сметките, другарят изчезна чак в Сингапур, когато му се ....печеше яйце на едното място. Е , време е некой да плаща сметката. Другарят едва ли ще го щипнат, по-скоро нема се чуе. Все пак не е кой да е..... А дано го гепат и него , за всичките золуми , дето е свършил в таа държава . И за едно да го фанат, се е файда.

#3 KingoftheROAD 04.01.2017 в 22:21:50

Аве, ако направим дупка в канчето на БББ, дали ще излезе въздух или ще влезе?

Новините

Най-четените