Певците, които не станаха футболисти

По-старите почитатели на аматьорския футбол вероятно помнят времето, когато отборът от трета дивизия Ловико (Сухиндол) беше честит да разполага в състава си с централния нападател под номер 9, вписан в тимовия лист под фамилията Маринов.

Няма грешка, така любимият на мнозина певец Веселин Маринов правеше фурор в северозападната „В“ група с екипа на храбрите сухиндолци през 90-те години.

Футболът му беше цветен и широкоекранен, а голът на изпълнителя на „За теб, Българийо“ и „Горчиво вино“ при победата в локалното дерби срещу Академик (Свищов) остава като един от най-великите в историята на сухиндолския футбол за всички времена.

В крайна сметка обаче, бардът от Полски Тръмбеш скъса ахилесово сухожилие и това се оказа краят на футболната му кариера.

Футболните и музикалните специалисти твърдят, че Веселин Маринов е можел да направи много по-голяма кариера и на зеления терен, и на сцената. Но в рок музиката изявите му с групата „Импулс“ приключват с творческа криза, а във футбола така и не успява да стигне до професионален договор. Съдба...

Но не е само той. В историята на футбола дори и световни изпълнители не успяват по една или друга причина да пробият на терена. Но правят изумителна кариера на сцената, с микрофон или китара в ръка.

Вижте в галерията големите звезди от музикалния бранш, които не прокопсаха като футболисти.

Новините

Най-четените