10-те най-добри камери на мобилни телефони за 2017

Никога досега не е било толкова лесно и удобно да снимаме красиви, качествени снимки с помощта на смартфона си - независимо дали използвате камерата си най-често за фотографии или за видео, за пейзажи, портрети на любими хора или за снимки от партита от движение и при слаба светлина.

За да преценим кое от всички мобилни устройства на пазара си заслужава парите за конкретните ни нужди, обикновено търсим достоверни тестове за качество. А DxOMark е една от водещите класации за мобилни камери, която прави изпитания на смартфони от 2011 г.

Оценката на DxOMark се базира на показатели по няколко основни фактора: експозиция и контраст, цветове, автофокус, текстура, шум, дефекти, светкавица, зуум и ефект "боке" (или силно разфокусиране на фона, което дава усещане за дълбочина на изображението и акцентира върху основния обект на снимката).

Освен че правят тестове на камери, DxO Labs са и консултанти на някои от големите производители на телефони, като се включват със съвети по време на разработването за постигане на по-добри резултати.

Ето кои са 10-те мобилни устройства, които предоставят най-добрия софтуер и хардуер за любителите на фотографията.

P.S. С уговорката, че все още не са направени тестове на iPhone X, който се очаква да се появи в началото на ноември.

Новините

Най-четените