Сър Алекс купува двама бразилци за 26 милиона лири

Манчестър Юнайтед планира покупката на двама бразилски полузащитници от украинския Шахтьор (Донецк) общо за 26 милиона лири. Сър Алекс Фъргюсън си е харесал Дъглас Коща и Уилян, а целта му е подсили средната линия на тима, която засега не осигурява достатъчно пасове на Димитър Бербатов, а и средната й възраст опасно се повиши.

Шахтьор едва ли ще има проблеми да спечели титлата у дома, а трансферът е гласен за летния трансферен прозорец, когато украинците ще търсят по-евтини попълнения за атаката си в Шампионската лига.

22-годишният Уилян е адаптивен атакуващ полузащитник, който рита вече четвърти сезон в Шахтьор и е на път да влезе в националния отбор на Бразилия. По-известен е Дългас Коща, също плеймейкър, но вече утвърден национал - той пристигна в Донецк през януари и постоянно има запитвания за него - от Реал и Челси, а сега и от Юнайтед.

Сър Алекс Фъргюсън вече разполага със солидна група млади бразилски футболисти в Юнайтед: Рафаел, Фабио, Андерсон, а сега иска да увеличи това потенциално ядро на отбора от Висшата лига.

Предполага се, че Юнайтед ще предложи 26 милиона лири за двамата в краен случай, емисарите на сър Алекс са започнали преговори на ниво от 20, максимум 24 милиона паунда. Според източници от Юнайтед, за сър Алекс по-важен е Дъглас Коща, който пристигна в Донецк от Гремио.

Новините

Най-четените