Бензема става конкурент на Бербатов?

Любопитна сделка между Манчестър Юнайтед и Реал (Мадрид) може да осигури още един конкурент на бившия български национал Димитър Бербатов в атаката на Манчестър (Юнайтед). Испанците опитват на привлекат играч №1 на „червените дяволи" за 2009 г. Неманя Видич. Според „Manchester evening news" , за да си осигурят сръбския национал освен пари, от Реал са готови да предложат на Юнайтед френският нападател Карим Бензема.

Агентът на Видич вече намекна, че трансфер на клиента му е напълно възможен. Мениджърът обаче бе категоричен, че защитникът ще обмисли бъдещето си след края на световното първенство и ангажиментите със сръбския национален отбор.

Новият треньор на Реал - Жозе Моуриньо не крие желанието си да подпише с Видич. Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън обяви, че предпочита да задържи Видич. Наличието на Джони Еванс и на новото попълнение Крис Смалинг, както и финансовите проблеми на Юнайтед може да принудят шотландецът все пак да се раздели с Видич, особено при добра оферта.

Фъргюсън бе набелязал Карим Бензема още миналото лято като се надяваше така да компенсира продажбата на Кристиано Роналдо и Карлос Тевес, подписали съответно с Реал и Манчестър Сити.

Тогава Бензема избра да се присъедини към Реал (Мадрид), които платиха 35 милиона лири на Лион. Дебютният му сезон в Испания обаче се оказа кошмар и му коства мястото във френския национален отбор за световното първенство в ЮАР.

Ако след шампионата на планетата от Реал проявят официален интерес към привличането на Видич, от Юнайтед са готови да повдигнат въпроса за Бензема. Французинът се вписва идеално в плановете на сър Алекс Фъргюсън да изгради нова генерация в клуба като привлича основно млади състезатели.

Новините

Най-четените