Левски с нов спонсор до седмици

Отборът на Левски ще има нов спонсор до средата на декември. Това заяви за Дарик радио премиерът Бойко Борисов. Преди няколко седмици в студиото на TV7 премиерът лично се ангажира със задачата да намери допълнително финансиране за „сините", с което да помогне на настоящия собственик на Левски Тодор Батков.

„Аз съм голям левскар и ми е болно и обидно когато малка част от публиката на Левски се опитват да ме злепоставят и обиждат, заради това, че МВР си върши работата. Но въпреки това съм сигурен, че в много кратко време Левски ще има допълнително финансиране от много голяма външна банка", обяви в интервюто си пред Дарик радио Бойко Борисов.

„Искрено се надявам, че още преди Нова година, до средата на декември ще сме финализирали договора. Моята роля е само да помоля и да убедя, че Левски е отборът на народа. Вече имам потвърждение, оттук нататък изобщо не се меся, защото си е работа на ръководството и на президента Батков да се срещнат с хората, да уточняват условия, да подпишат договора. Аз и на ЦСКА съм помагал и на другите клубове също", уточни Борисов.

Той отхвърли появилите се в последните дни информации в медиите, че се готви смяна на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков с Христо Стоичков. „Изключително много уважавам Стоичков, той е икона в българския футбол, изключителна личност, добър мой приятел, прави много за България. Неслучайно и Външно министерство му даде титлата почетен консул на България в чужбина. Нашият еврокомисар Кристалина Георгиева заедно с него посети държави в Африка, в Брюксел беше посрещнат от Барозу, от Оли Рен, от кой ли не.

Единствената му връзка с правителството обаче е фактът, че в момента той помага много за подготовката за евентуално явяване на конкурс, повтарям конкурс, след приемане за публично-частно партньорство за построяване на футболен национален стадион.

Що се касае до Свилен Нейков, той е от най-успешните министри, треньор на двукратна олимпийска шампионка, много добре познат в спорните среди, много скромно, много трудолюбиво, стъпка по стъпка свърши много работа за две години и половина.

Нейков и Стоичков не се конкурират, те се допълват. И това, че на много места се показват заедно, само доказва, че те са и добри приятели.

Титлата „министър" за Стоичков е малка титла. Той е толкова голям във футбола, че не вярвам да го блазни подобно нещо", обясни Борисов пред Дарик радио.

Новините

Най-четените