Клоп: Арсенал може да спечели Шампионската лига

Треньорът на Борусия (Дортмунд) Юрген Клоп обяви, че знае от какво се нуждае един отбор, за да спечели Шампионската лига тази година и заяви, че Арсенал вече притежава това.

Той поздрави Арсенал за „умната победа" срещу Борусия с 1:0 снощи и обясни, че тимът на Арсен Венгер и Байерн са отборите, които имат реален шанс и възможност да вземат титлата в най-големия европейски клубен турнир.

Арсенал стана първият английски отбор, победител Борусия като гост, а след успеха лондончани установиха контрол над развръзката на битката в група F.

„Арсенал може да спечели Шампионската лиги, стига да не срещне Байерн - обясни Клоп. - В отбора ритат млади, здрави и технични футболисти. Снощи Арсенал взе умна победа."

Борусия се оказа на трето място в група F, на 3 точки от втория - Наполи, но Клоп е уверен, че тимът му ще вземе две победи в последните два кръга и ще стигне до осминафиналите.

„Групата ни е много силна, а позитивното след загубата от Арсенал е, че ако вземем две победи в последните ни два мача, ще се класиране - обобщи Клоп. - Срещу Арсенал създадохме много положения, но те отбелязаха гол от първата си възможност пред нашата врата. Можехме да избегнем загубата. Със сигурност оттук нататък в нашата група ще е много вълнуващо."

Новините

Най-четените