УЕФА реди програмата на националите

Делегациите на Англия, Швейцария, България, Уелс и Черна гора, които се бяха събрали в Цюрих, за да подредят програмата за евроквалификациите не се разбраха. Така датите и реда на мачовете в потока ще бъдат определени от служебен жребии на УЕФА. Той ще бъде теглен непосредствено преди конгреса на европейската футболна централа в Тел Авив на 25 март.

Преговорите в швейцарския град продължиха над пет часа. „Бяхме близо до това да постигнем най-важните принципи от нашата предварителна стратегия за програмата.

Договорихме мач с Англия в София на Националния стадион Васил Левски на 8 октомври 2010 година, но Англия и Уелс категорично отказаха да играят през юни 2011-а, както и да се съгласят на два мача един след друг през септември. Това направи съставянето на програмата, така че всички да са доволни, изключително трудно", коментира президентът на БФС Борислав Михайлов.

„Не съм разочарован, че програмата за квалификациите ще се прави по служебен път. Какъвто ни е късметът. Така ще е и за нашите съперници", заяви и националният ни селекционер Станимир Стоилов.

„Не успяхме да направим програмата, поради простата причина, че нямаше съгласие между страните в нашата група. Прекалено много амбиции, прекалено много интереси и трудно можеше да се стигне до консенсус.

Швейцария, Англия и Уелс искаха през септември да има една дата, а това просто няма как да стане. Ние постигнахме съгласие с Англия, Швейцария и Черна гора, но другите отбори не успяха да го направят помежду си. Естествено защититихме своя интерес, а и бяхме най-малкия проблем при съставянето на програмата", каза още наставникът на „трикольорите".

Новините

Най-четените