Кройф скочи на Барса за Суарес

Легендарният треньор на Барселона Йохан Кройф разкритикува остро ръководството на клуба за трансфера на Луис Суарес. Според холандеца новото попълнение на каталунците не се вписва в стила на игра, изграден и наложен от Франк Рийкард и Пеп Гуардиола. Иконата на Барса смята, че клубът се отдалечава все повече от стила на игра, който го изведе до тотална доминация на тима в испанския и европейски футбол.

Президентът на клуба Жосеп Мария Бартомеу заяви при привличането на уругвайския нападател, че е развълнуван от перспективата да види в атаката на тима Лео Меси, Неймар и Луис Суарес. Именно оформящото се атомно трио в атака е това, което притеснява Кройф.

"Радвам се, че Германия спечели световната титла. Те играят футболът, който Барса играеше, но от който все повече се отдалечава. Това чувство се засили още повече с привличането на Суарес. Той е играч със страхотни качества, но с много тежък характер. Не знам как ръководството ще се справи с налагането на Неймар, Меси и Суарес в атака. За съжаление, ръководството на Барса започна да залага на индивидуализма на играчите пред изграждането на колектив, което беше в основата на големите ни успехи от близкото минало" , зяяви Кройф.

Новините

Най-четените