Ясен евентуалният съперник на ЦСКА на финала

Италианският отбор Сислей Тревизо е първият финалист във втория по сила европейски клубен турнир при волейболистите - за Купата на Европейската конфедерация. Късно снощи италианците записаха втора победа над полския Ресовия в полуфинала, този път с 3:1. Първият мач в Полша в четвъртък приключи с успех на Сислей Тревизо с 3:2.

На финала италианците очакват победителя от другия полуфинал между полския ЗАКСА и българския шампион ЦСКА, който е днес от 16.00 часа. В първия мач червените спечелиха убедително с 3:0 в Арена Самоков. При успех във втората среща „червените" ще играят финал в Европа за първи път от над 30 години. При загуба на българите двата тима ще трябва да играят „златен гейм", който да определи победителят.

Волейболистите на ЦСКА са в Полша от петък вечерта. При заминаването треньорският щаб и състезателите изразиха амбиция да не се стига до златен гейм и да се преборят за втора поредна победа. „Червените" обаче вече трети сезон нямат успех като гост в мачовете си от европейските клубни турнири. Отборът на ЗАКСА пък няма загуба в Европа този сезон като домакин. Двубоят ще бъде излъчен пряко по Канал 3 от 16,00 ч.

Новините

Най-четените