Юнайтед купува Фалкао за 55 милиона евро

Манчестър Юнайтед и Монако са се договорили за продажбата на Радамел Фалкао, който този сезон рита под наем на „Олд Трафорд". Подобно развитие на трансферната сага около Фалкао се очакваше, но в Юнайтед имаше притеснения, че заради огромната сума по купуването му, клубът може да наруши правилата на финансовия феърплей. Това сега явно е преодоляно и сделката ще е факт през лятото.

Юнайтед ще плати 55 милиона евро за Фалкао, а личните условия на играча се вече договорени - главният изпълнителен директор на Юнайтед Ед Ууудуърд одобри седмичната му заплата в размер на 250 000 лири.

Причините за бързането на Юнайтед от една страна е амбицията на Луис ван Гаал да си осигури Фалкао в дългосрочен план, а от друга - в клуба искат да избегнат конфуза от 2009 година, когато сър Алекс и директорите се забавиха с купуването на Карлос Тевес, който две години рита в клуба под наем. Тогава цената за него беше уговорена, от Юнайтед се бяха съгласили за платят 25 милиона лири за освобождаването му от договора с Уест Хем. Но от Юнайтед не успяха да се разберат с него за личните му условия и той подписа с Манчестър Сити.

Новините

Най-четените