Върл фен на Арсенал и още 10 неща, които не знаете за Британския Мохамед Али

Велик, по-велик, най-велик! Сблъсък на две епохи. Антъни Джошуа и Владимир Кличко изиграха боксов мач, за който всеки суперлатив си заслужава.

Герой в магическата нощ пред 90 000 на "Уембли" обаче бе 27-годишният британец, който успя да спечели след технически нокаут в 11-ия рунд и грабна титлата на Международната боксова федерация (IBF), на Световната боксова асоциация (WBA) и на Международната боксова организация (IBО).

На пресконференцията след двубоя очите на Джошуа бяха влажни, а ръцете капнали от умора. Владимир Кличко пък изглеждаше спокоен и не приличаше на човек, който е понесъл поражение, защото най-вероятно знае, че е паднал от боксьор, който ще доминира в следващите 10 години.

„Това е бокс, ние не си играем някакви игри. Знаех си, че ще трябва да срещна най-добрия в един момент. И го направих“, каза победителят след края на зрелището.

Това обаче не е само бокс, това е повратен момент не просто за кариерата му, но и за спорта.

Същият този Джошуа, който вече е наричан Британския Мохамед Али, а светът е в краката му, не толкова отдавана е много далеч от това да се занимава с бокс.

Когато се мести от Уотфорд в Лондон с майка си, плановете му са да се реализира като строител. В столицата Антъни няма много познати и затова решава да запълни свободното си време, тренирайки бокс. Останалото е история.

В галерията може да видите 11 интересни факта за новия боксов властелин.

Новините

Най-четените