Да спечелиш 7 млн. за две минути на кон

В конните надбягвания богатите стават все по-богати.

Наградните фондове постоянно растат и за отбрани състезатели и техните коне от най-висша класа, печалбите могат да бъдат направо вцепеняващи.

За какви цифри говорим?

Миналата година състезанието за Световната купа "Пегас" предложи най-много пари за участниците с щедър награден фонд от 16 млн. долара.

Създадена през 2017-а, тази надпревара е въплъщение на американското разточителство и предлага изпитание за опитни коне от 4 г. нагоре. Те бягат около 1.8 километра по писта в Гълфстрийм Парк, Флорида, а състезанието продължава по-малко от две минути.

За второто издание на състезанието наградният фонд се увеличи с 4 млн., като всеки от 12-те участници заплати по 1 млн. за участието си, а организаторът осигури останалото. Победителят Гън Рънър прибра зашеметяващите 7 млн.

Тази година Световната купа "Пегас" ще се проведе на 26 януари и ще добави и второ състезание на трева, а наградният фонд ще бъде разпределен между двете. Така победителят в подновената надпревара на кал ще спечели 4 млн., докато този на трева - 3 млн.

Участието във всяко от надбягванията вече струва 500 хил. долара, а е предвиден и бонус от 1 млн., ако някой успее да спечели и двете състезания.

Кои са останалите конни надпревари, предлагащи най-големи наградни фондове?

Вижте ги в галерията.

Новините

Най-четените