Меси, Роналдо и Шави фаворити за „Златната топка”

Двама играчи на Барселона и един на Реал (Мадрид) са фаворити да са сред финалистите в тазгодишното издание на битката за „Златната топка", съобщиха медиите в Испания. Според изданията на подиума тази година ще се качат Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Шави Ернандес.

Имената на 23-та номинирани от световната футболна федерация (ФИФА) и френското списание „France Football" бяха оповестени на 1 ноември. Гласуването приключи на 18 ноември, а тримата финалисти ще бъдат обявени следващия понеделник, 5 декември, в Париж.

Церемонията ще се състои във френската федерация по футбол като имената на тримата най-добри за 2011 г. ще бъдат съобщени от селекционера на френския национален отбор Лоран Блан и спортния директор на Пари Сен Жермен Леонардо. От страна на ФИФА ще присъства генералният секретар Жером Васке.

Според испанските медии именно Лионел Меси, Кристиано Роналдо и Шави Ернандес са събрали най-много гласове в анкетите на треньори, капитани и журналисти. Изданията обаче предупредиха, че и тази година няма да се размине без недоразумения, защото повечето от треньорите и капитаните не знаят, че вече може да гласуват и за собствените си сънародници. До този момент имаше ограничение и треньорът и капитанът на Испания, например, нямаха право да гласуват за номинирани играчи от „ла фурия роха".

Очаква се победител и тази година да стане Лионел Меси. Аржентинецът спечели „Златната топка" през 2009 г. и 2010 г. Втори по всяка вероятност ще остане Кристиано Роналдо, а трети - Шави Ернандес. Меси и Шави бяха сред финалистите и миналата година като тогава станаха първи и трети. Победителят в престижната класация ще бъде награден на галата на ФИФА на 9 януари следващата година в Цюрих.

Новините

Най-четените