Манчестър Юнайтед - Барселона е големият финал на "Уембли"

Манчестър Юнайтед ще има възможността за реванш срещу Барселона, тъй като двата тима ще се изправят един срещу друг на финала в тазгодишното издание на Шампионската лига.

"Червените дяволи" нямаха никакви проблеми и на реванша срещу Шалке 04 и отново бяха категорични, този път с 4:1 на "Олд Трафорд".

Така възпитаниците на Алекс Фъргюсън и тези на Хосеп Гуардиола ще се срещнат на 28 май на "Уембли" в Лондон в повторение на решителния сблъсък за трофея отпреди две години в Рим, когато победител бе каталунският гранд.

Сър Алекс даде почивка на голяма част от титулярите и буквално пусна експериментален състав срещу "кралско-сините" от Гелзенкирхен.

Сред единайсетте титуляри бе и Димитър Бербатов, останал на терена 77 минути преди да бъде заменен от Майкъл Оуен.

Той записа отлична асистенция за четвъртото попадение на Юнайтед в 76-ата минута, след като даде топката на тепсия на Андерсон, за който бе детска игра да я прати в празната врата.

Преди това Валенсия откри в 26-ата минута след извеждащ пас на Гибсън и изстрел между краката на Нойер.

Направилият феноменален мач миналата седмица страж обаче бе главният виновник за втория гол за домакините в 31-ата минута, когато подцени шут на Гибсън и кълбото отскочи от неговите ръце в левия стълб, а оттам влетя в мрежата.

Хурадо успя да намали за Шалке 04 в 35-ата минута, възползвайки се от разсеяни действия в центъра на защитата на англичаните.

В последните двайсетина минути дойде времето и на Андерсон. В 72-ата минута той се оказа най-съобразителен в пеналта и с плътен удар направи 3:1, а четири по-късно дойде и попадението му след паса на Бербатов, което бе и последното по-интересно действие в тази предрешена среща.

Новините

Най-четените